Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Wat is de beste tijd van het jaar om mijn huis te verkopen?

Wist u dat de tijd van het jaar invloed heeft op de verkoopkansen van uw huis? Desondanks loont het niet om het in de verkoop zetten van uw huis nog maanden uit te stellen. Zodra uw huis in de verkoop komt, wordt uw huis met name in de eerste week overstelpt met aandacht.

Er zijn twee piekmomenten in een jaar om een huis te verkopen. De eerste is het voorjaar. In het voorjaar staat alles er zonniger bij en ziet ieder huis er aantrekkelijker uit dan tijdens de donkere winterdagen. De tuin komt weer in bloei en de foto’s lukken ook beter met een zonnetje. Het tweede moment is in september, de periode na de zomervakantie. Immers, de zomervakantie is bij uitstek het moment waarop mensen de rust hebben om belangrijke knopen door te hakken. Dat kan gaan om verhuizen (elders, groter of kleiner wonen), samen wonen of het eerste huis samen kopen, en helaas besluiten ook veel mensen tijdens de zomer om te gaan scheiden.

Desondanks is het moment van in de verkoop zetten van uw huis maar een gedeelte van de verkoopstrategie en wil het absoluut niet zeggen dat u moet wachten tot één van deze momenten aan breekt. Er zijn namelijk meer aandachtspunten.

Timing

Zoals gezegd zijn het voorjaar en de periode na de zomervakantie goede momenten. De zomervakantie zelf (of de bouwvak) lijkt een minder handig moment te zijn, juist omdat iedereen dan geniet van de vakantie. Tenminste, dat betreft vooral de gezinnen met schoolgaande kinderen. Dus heeft u een woning dat bij uitstek geschikt is voor tweeverdieners zonder kinderen? Dan zou het juist wel eens slim kunnen zijn om uw huis tijdens de zomervakantie te koop aan te bieden. Uw heeft dan immers minder concurrentie en uw advertentie zal dan meer opvallen. De kans is groot dat uw doelgroep gewoon in het land is. Want die gaan meestal pas op vakantie als piekdrukte in het buitenland weer voorbij is.

De kracht van goede foto’s

In het voorjaar en in de zomer kunt u geweldige foto’s (laten) maken van uw tuin in bloei. Met zulke foto’s vergroot u de kansen op het verkopen met sprongen. Als potentiële kopers blij worden van uw tuin, staat u al met één nul voor. Ook de foto’s in het huis worden mooier met zonnestralen die door het raam naar binnen komen. Gooi voor de foto’s de ramen en deuren open en laat zien dat u veel lichtinval heeft. Geweldige foto’s zorgen ervoor dat geïnteresseerden uw huis ook in het echt willen bekijken. Bij Zelfverkopen.nl krijgt u om die reden een gratis professionele fotoreportage van uw woning!

Deel dit artikel:

Recente artikelen