Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer
+ 162 meer
+ 161 meer

Helmond Warandelaan 33

1.150.000

Algemene informatie

 • Vraagprijs 1.150.000
 • Type woning Vrijstaande woning
 • Soort woning Villa
 • Bouwjaar 1947
 • Woonoppervlakte 224 m2
 • Aantal kamers 7
 • Aantal slaapkamers 4
 • Overzicht
 • Kenmerken
 • Media

Omschrijving

Een zeldzame kans om te wonen in een authentiek vrijstaand woonhuis op een magnifiek perceel (1.007 m2) aan één van de mooiste lanen van Helmond, de Warandelaan, in de gewilde Oranjebuurt.
Deze vrijstaande villa (type semi-bungalow) biedt meer dan de voorzijde doet vermoeden.

Op TOP-locatie gelegen vrijstaande karakteristieke woning met royaal woonoppervlak op een perceel van 1.007 m2 in de Oranjebuurt in Helmond. Op loopafstand van het centrum met tal van winkel-, cultuur- en horecagelegenheden.
Op 200 meter afstand van het Warandepark. Een prachtig park met uitgestrekte wandelmogelijkheden, vijver en muziekkiosk met zondags vaak gratis klassieke concerten. Strategisch gelegen t.o.v. Eindhoven en de High Tech / TU Campus.
Ondanks de rustige sfeer die in de Warandelaan heerst, profiteert u vanuit deze woning van alle benodigde faciliteiten binnen handbereik.

Op prachtige locatie, vrijstaande karakteristieke woning met royaal woonoppervlak op een perceel van 1.007 m2. Deze woning is gelegen aan een zeer mooie laan, rijkelijk gevuld met bomen, op 200 meter van het Warandepark. Een oase van rust. Tegenover het huis is het Elkerliek ziekenhuis gelegen met uiteraard een goede 1ste hulp en huisartsenwachtpost, je weet maar nooit.
Het huis ligt op loopafstand van het winkelcentrum van Helmond, maar het stadscentrum van Eindhoven is ook nabij. Winkels, scholen (ook internationale school), medische voorzieningen en andere openbare voorzieningen zijn ruimschoots aanwezig. Het ziekenhuis is heel goed per openbaar vervoer bereikbaar. Dus uw kinderen en/of kleinkinderen kunnen daar makkelijk gebruik van maken.

Ook bereikt u binnen slechts een aantal minuten de verschillende uitvalswegen, waar via u de snelwegen oprijdt. Zo zijn Eindhoven, luchthaven, High Tech campus met o.a. ASML, TU campus met o.a. TNO, bedrijventerreinen binnen handbereik.
Deze High Tech campus en TU-campus zijn ook goed bereikbaar per fiets.
Deze buurt grenst aan Eindhoven.

Het woonhuis (224 m2 woonoppervlak, 45 m2 overige inpandige ruimte, totaal 268m2 gebruiksoppervlakte) voorzien van o.a. een ruime inpandige garage, 2 badkamers en sauna, bestaat uit 2 delen: een royale chalet/houten woning en een zeer riante en fraaie aanbouw in steen. Volledig omheind door een privacy biedende tuin met berging voor (tuin)gereedschap, fietsen e.d.. Deze zeer fraai gestoffeerde woning is volledig opgeknapt en v.v. egale wanden etc.

Dit huis biedt plaats aan 3 auto’s op de oprit en nog eens 1 in de inpandige garage.
Uitbreiding van de oprit is makkelijk realiseerbaar, zodat de ene auto niet hoeft te wachten op de andere auto van het gezin om het pand te verlaten.
Voor de elektrische auto van de nieuwe eigenaar zijn privé oplaadpunten makkelijk te realiseren op eigen terrein.

Het huis is gebouwd in 1947.
De 2de uitbreiding is gedaan in 1997 met het oog op thuis blijven wonen tot op zeer hoge leeftijd. De laatste uitbreiding dateert van 2007.
Op de begane grond bevindt zich een slaapkamer van 30 m2 en een ruime badkamer (± 14,6) met bubbelbad, douche, 2 gescheiden wastafels, toilet en sauna.
In de uitbreiding is ook een tuinkamer gerealiseerd waarvan de raampartij zich in de schaduw bevindt. Tevens bevindt er zich een ruimte met een 2de keuken (± 11,8). Deze ruimte is bedoeld als 2de keuken, maar heeft als extra wasplaats gefunctioneerd.
In deze ruimte is het raam redelijk makkelijk vervangbaar door een extra voordeur.
Daarmee is dit huis ook uitermate geschikt om de woning te delen.
De oppervlakte is immers royaal met totaal 268 m2.

Het huis heeft een alarmsysteem. Ook loopt bewakingspersoneel van het ziekenhuis op onregelmatige tijden hun ronde en dat geeft ook een veilig gevoel voor ons huis.
Rondom het huis zijn lampen met bewegingsmelders aangebracht. De moderne garagepoort is ook op afstand bedienbaar. Het gehele pand is met thermopane beglazing uitgerust. In elke kamer/slaapkamer is TV en telefoon aansluiting.

Het huis leent zich bijzonder goed voor het plaatsen van zonnepanelen en het aanleggen van oplaadpunt(en) voor elektrische wagens.

In de korte nabijheid bevinden zich een golfterrein, fitness centrum, hockey club, tennis club, voetbal club en sport clubs.
Vanaf de voordeur, entree (8,9 m2) bevindt zich rechts de royale garderobekamer (6,1 m2) met ingebouwde kasten en links het gastentoilet. Deze gastentoilet heeft nog de authentieke wand- en vloertegels.
Doorlopend komt u links in de gesloten keuken (9,2 m2) met koelkast, vaatwasser, combi-magnetron, 5-pits gaskooktoestel en diverse keukenkastjes. De keuken biedt fraai uitzicht op de voortuin en rustige straat.
Het keukenblad en tegels zijn met de renovatie van 2006-2007 in dezelfde stijl vernieuwd. In de keuken bevindt zich de deur naar een sta-hoge kelder (6,4 m2).
In de kelder bevinden zich op 2 plaatsen stopcontacten die zich uitstekend lenen om een extra diepvriezer te plaatsen. Een diepvriezer in een kelder is sowieso energiezuinig, omdat die al koel staat.
Naast de garderobekamer bevindt zich ook de deur naar de grote, lange eetkamer (30 m2) die multifunctioneel te gebruiken is met een sier openhaard. Aangrenzend de zitkamer (21,1 m2) met 2 grote ramen, de tuinkamer (18,6 m2) met veel lichtinval en schuifdeur naar tuin en mooi uitzicht op de achtertuin. De tuinkamer is in de schaduw gelegen. Vanuit de tuinkamer heb je toegang tot de slaapkamer (30 m2) en toegang tot de riante badkamer (± 14,6 m2). Deze badkamer heeft 2 gescheiden wastafels, een douche, een bubbelbad, een toilet en een sauna (3,5 m2). Deze badkamer is ook rechtstreeks bereikbaar vanuit de slaapkamer. De 2de keuken c.q. wasplaats (± 11,8 m2) is ook vanuit de tuinkamer bereikbaar. Deze wasplaats heeft aansluiting voor wasmachine en droger.

Via de garderobekamer komt u op een centraal halletje uit waar u links naar het achterterras gaat en rechts naar de in 2007 aangebouwde inpandige ruime garage (± 22,4 m2). Deze garage heeft een elektrische garagepoort die bedienbaar is met een codeklavier toetsenbord en een handzender.
U hoeft dus niet met uw boodschappen als het regent nat naar binnen te gaan.
De nieuwe garage heeft aan de achterzijde 2 brede houten deuren dat heel gemakkelijk is bij groot tuinonderhoud.

Vanuit de inkomhal is er een vaste trap naar de overloop op de 1ste verdieping.
Daar bevinden zich 3 volwaardige slaapkamers (10,5 m2, 10,3 m2, 12,3 m2) met inbouwkasten. Ook bevindt zich op de 1ste verdieping een 2de badkamer (5,1 m2) met toilet, ligbad en 2 gescheiden wastafels.
De schuine gedeeltes worden gebruikt als bergruimtes.
Via de grootste slaapkamer is de ruime afgewerkte zolder (26,2 m2) bereikbaar met een vaste trap. De zolder heeft schuine kanten.
In de mooi afgewerkte zolderruimte, op sta hoogte, bevindt zich de centrale verwarming die is aangeschaft in 2013 met de hoogst mogelijke garantie en servicecontract, waarbij geen voorrijkosten en onderdelen worden berekend bij storing. Dit servicecontract kan worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar kan wel kiezen voor een lager servicecontract, maar nooit voor een hoger.

In de grote slaapkamer beneden bevindt zich tapijt. De 2 badkamers en 2de keuken c.q. wasplaats zijn betegeld. Tuinkamer, zitkamer, multifunctionele eetkamer, entree en garderoberuimte heeft parket c.q. laminaatparket. In de keuken ligt pvc-laminaat.
Op de 1ste verdieping is in 2007 laminaat gelegd, en op de mooi afgewerkte zolder ligt zeil. De garage heeft een gevlinderde betonvloer.

Ons pand is aan de linkerzijde achterom bereikbaar per fiets. Daarbij heeft u geen zaklamp nodig, want u wordt automatisch belicht via sensors. In de uitbreiding van 1997 is tevens een ruimte (6,8 m2) voorzien voor het opbergen van fietsen, tuingereedschap, tuinmeubilair en overige voorwerpen die u buitenshuis gebruikt.
Deze berging beschikt over een waterkraan met uitgietbak.

Als ’s avonds bezoek aan de voordeur komt, worden die automatisch verlicht.
Uw bezoek moet nog wel even zelf aanbellen.

De bestaande poort wordt handmatig bediend.
Met de renovatie 2006-2007, waarbij de elektriciteit in het oudste gedeelte van het huis is vernieuwd, is de bestaande poort als ook een eventueel 2de poort voorzien van elektriciteit en een intercomkabel.
Met de renovatie in 2006-2007 is het pannendak vernieuwd en extra geïsoleerd en verstevigd. Er is toen ook een nieuwe massieve houten voordeur geplaatst en een vaste trap naar de zolder gerealiseerd.
Alle raamkozijnen zijn van kunststof met dubbelglas. De dakbedekking van de zitkamer is vernieuwd in 2007. De dakbedekking van de rest van de aanbouw is vernieuwd in 2013. De daktrim is in 2021 geïnspecteerd en grotendeels vernieuwd. De dakkoepel, die extra verlichting geeft in de gelijkvloerse badkamer, is in 2013 vervangen door een 3-wandig dakkoepel i.p.v. 2-wandig.

Het pand heeft een zonovergoten privacy biedende groene, rustige achtertuin.
De achtertuin is geheel ingesloten, d.w.z. geen verkeer rondom of gebouwen op de perceelgrens. En dankzij de volwassen beplanting en overkapt terras zijn er ook voldoende schaduwrijke plekken om te vertoeven. Met de hedendaagse klimaatopwarming is dat geen onnodige luxe.
De sfeervolle tuin rondom is fraai aangelegd en voorzien van diverse terrassen, wateraansluitingen, licht en elektra aansluitingen, grote gazons en perken met volwassen beplanting. In de veel privacy biedende achtertuin vindt u tevens een deels overdekt terras.
De erfafscheiding wordt op natuurlijke wijze gevormd door hoge hagen.

De voorkant van het huis bevindt zich schuin op de weg.
Dit geeft u extra privacy wanneer u met open gordijnen wilt leven.
Het is uniek dat dit huis schuin ligt met een hele brede voorkant, en dat biedt mogelijkheden.
Werkelijk uniek, want wij hebben geen ander pand ontdekt in de Oranjebuurt met zo’n combinatie van een breed perceel met schuine ligging ten opzichte van de straat. Omdat de middenberm van deze prachtige laan bij onze oprit is onderbroken is ons perceel gemakkelijk in te rijden.

Heeft u kinderen?
In dat geval biedt de achtertuin voldoende plek voor eventuele speeltoestellen.
Er zijn mensen in de straat die hebben in de tuin een zwembad geplaatst.
In deze achtertuin behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Het is een authentiek, karakteristiek huis met een warm gevoel.

Deze uitstekend onderhouden woning biedt een verscheidenheid aan inrichtingsmogelijkheden en is daarom door een variatie aan gezinssamenstellingen te bewonen. De woning is perfect te delen voor 2 huishoudens.
Er is een variatie aan mogelijkheden met dit huis.
Dankzij de unieke schuine ligging, speelse indeling en raampartijen zijn privacy en een open en lichte uitstraling kenmerkend binnenshuis. De royale buitenruimte is een extra groot pluspunt met schaduwrijke en zonovergoten plekken op elk moment van de dag. En de gedeeltelijke overkapping van het tuinterras biedt de mogelijkheid dat u ook op minder mooie dagen toch heerlijk kunt genieten van de buitenlucht.

Zowel het schuine dak als het platte dak lenen zich uitstekend voor het plaatsen van zonnepanelen. U heeft geen last van schaduw van de bomen.
Het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto’s (op eigen terrein) is mogelijk.
Het houten gedeelte van het huis is koel in de zomer en warm in de winter.
Kortom, het is een klimaat bestendig en duurzaam huis.

Ziet u uzelf al wonen in deze authentieke woning met zonovergoten grote achtertuin gelegen op het zuid-westen?
Warandelaan 33 bevindt zich in een populaire wijk in Helmond en is centraal gelegen ten opzichte van vele voorzieningen. Zo treft u niet alleen een prachtig park op steenworp afstand, maar bereikt u ook het centrum van Helmond op loopafstand. Deze uitstekend onderhouden en karakteristieke villa biedt een verscheidenheid aan inrichtingsmogelijkheden en is daarom door een variatie aan gezinssamenstellingen te bewonen. De unieke buitenruimte is een extra groot pluspunt dat dit huis heeft te bieden. Zo kunt u namelijk ook op de wat minder mooie dagen toch heerlijk genieten van de buitenlucht en op de warme dagen in de schaduw zitten.

Houdt u van authenticiteit, een vleugje nostalgie, veel lichtinval door speelse indeling en unieke schuine ligging, veel bewegingsruimte binnen als buiten, puur woongenot?

Interesse om eigenaar te worden van een plek onder de zon op een idyllische plek?
Maak dan een afspraak voor een bezichtiging. U bent van harte welkom.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Verdiepingen

 • Begane Grond of Flat
  • Aantal kamers 4
  • Aantal slaapkamers 1
  • Keuken
   • Types
    • Type inbouwapparatuur,
     dichte keuken
  • Badkamer
   • Voorzieningen
    • Voorziening toilet,
     douche,
     dubbele wastafel,
     whirlpool,
     sauna
  • Overige ruimten
   • Overige ruimte toilet,
    bijkeuken,
    berging,
    hal
 • Verdieping
  • Etage 1
  • Aantal kamers 3
  • Aantal slaapkamers 3
  • Badkamer
   • Voorzieningen
    • Voorziening ligbad,
     toilet,
     dubbele wastafel,
     wasmachineaansluiting
  • Overige ruimten
   • Overige ruimte overloop,
    berging

Bestemming

 • Huidig gebruik Woonruimte
 • Huidige bestemming Woonruimte
 • Permanente bewoning ja
 • Recreatiewoning nee

Maten en Ligging

 • Inhoud 901 m2
 • Woonoppervlakte 224 m2
 • Overige ppervlakte 45 m2
 • Buitenruimtes 18
 • Perceel oppervlakte 1007 m2

Bouwjaar

 • Bouwjaar
  • Jaar 1947
 • In aanbouw nee

Onderhoud

 • Binnen
  • Waardering goed
 • Buiten
  • Waardering goed

Schuur en/of berging

 • Soort inpandig
 • Voorzieningen
  • Voorziening voorzien van elektra,
   voorzien van water
 • Totaal aantal 1

Energielabel

 • Energieklasse C
 • Einddatum 2030-12-04

Installatie

 • Soorten warm water
  • Warm water c.v.-ketel,
   geiser eigendom

Voorzieningen

 • Voorziening dakraam,
  schuifpui,
  alarminstallatie

Tuin

 • Tuintypen
  • Tuintype tuin rondom
 • Kwaliteit verzorgd
 • TotaleOppervlakte 828

Hoofdtuin

 • Type tuin rondom
 • Achterom ja

Garage

 • Soorten
  • Soort inpandig
 • Voorzieningen
  • Voorziening voorzien van elektra,
   met elektrische deur
 • Capaciteit 1
 • Totaal aantal garages 1

Bij Zelfverkopen.nl betaal je geen courtage achteraf, maar eenmalig een vaste lage prijs van € 1.098,-

Hiervoor ontvang je een zeer uitgebreid pakket aan diensten en een gratis professionele fotoreportage van jouw huis!