Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Coronavirus: nu mijn huis verkopen of toch wachten?

Het is een onzekere tijd voor mensen die hun huis willen verkopen. Tot voor kort was er geen wolkje aan de lucht. Maar nu? Door het coronavirus lijkt alles anders. Wat is slim? Nu nog snel verkopen? Maar kan ik dan wel bezichtigingen begeleiden? Of toch wachten tot alles achter de rug is? Maar misschien is dan de woningmarkt ingestort? Helaas hebben we geen glazen bol. De wereld veranderd momenteel met de dag. Wij delen onze ervaringen en leggen graag uit wat we voor jou kunnen betekenen.

Je huis nu verkopen of wachten tot na de crisis?

Hoe graag zouden we het antwoord geven op deze vraag. Het blijft een lastige keuze. Een paar weken geleden rezen de woningprijzen nog de pan uit. We zagen mensen die wilden wachten omdat de huizenprijzen misschien nog wel verder zouden stijgen.

En nu? Slechts een paar weken later is er volop onzekerheid. Gaan we na de crisis verder waar we gebleven zijn? Of zullen de huizenprijzen sterk dalen? Wie zal het zeggen.

Wat wij zien?

Teruggang bezichtigingsaanvragen

Wij zien de bezichtigingsaanvragen wat teruglopen. Dat is ook logisch. Veel mensen zijn in quarantaine en we moeten allemaal zo veel mogelijk fysiek contact vermijden. 

Anderzijds worden er nog steeds veel bezichtigingen aangevraagd. Mensen lijken ook meer tijd te hebben om een bezichtiging in te plannen.

Binnen de huidige richtlijnen van het RIVM is het ook mogelijk om woningen te bezichtigen. Uiteraard wel met de nodige veiligheidsmaatregelen. We verzamelden daar eerder tips voor.

Kopers zijn onzeker

We zien onzekerheid bij kopers. Als we nu aankopen, betalen we dan de hoofdprijs? Of kan ik juist nu mijn kans grijpen omdat iedereen wat anders aan zijn hoofd heeft? De krapte was enorm. Zal dat straks voorbij zijn of blijft er een woningtekort bestaan?

Naast deze vragen, zien we ook onzekerheid over de inkomenssituatie na de crisis. Heb ik mijn baan dan nog? Kan ik dan überhaupt wel aankopen?

Allemaal relevante vragen die nu leven en allemaal ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de woningmarkt, op het aantal biedingen en op de verkoopopbrengsten.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Als je jouw huis wil verkopen, neem dan contact met ons op. Onze mensen staan klaar om jouw huis zo goed mogelijk in de markt te zetten. Ook in deze tijd!

Onze dienstverlening grotendeels online, per mail of per telefoon. Fysiek op afstand dus, maar inhoudelijk betrokken en dichtbij. Dat doen we al jaren zo. En met succes.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis? Of heb je andere vragen? Neem contact met ons op. We staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Bij Zelfverkopen.nl betaal je geen courtage achteraf, maar eenmalig een vaste lage prijs van € 1.098,-

Hiervoor ontvang je een zeer uitgebreid pakket aan diensten en een professionele fotoreportage van jouw huis!

Bereken wat je met
onze hulp kunt besparen

Geschatte woningwaarde

Bereken je besparing