Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Zelf je huis verkopen

 1. Woning aanmelden
 2. Taxatie en advertentie
 3. Verkoopstrategie en bezichtiging
 4. Onderhandelen en verkopen

Jij doet het leuke deel van
de verkoop, wij doen de rest!

Plan informatiegesprek
Start verkoop

Wij hebben het verkoopproces opgedeeld in eenvoudige stappen. Wij helpen je met de ingewikkelde zaken en nemen erg veel uit handen. Er worden zelfs professionele foto's gemaakt! En als je vragen hebt? Dan staan we altijd voor je klaar.

1. Woning aanmelden

Maak een account aan en voer je gegevens in. Je hebt nu de eerste stap gezet om je woning te verkopen! Het systeem leidt je stap voor stap door alle kenmerken van jouw woning heen. Zodra je aanmelding bij ons binnen is ontvang je een e-mail met de vervolgstappen. Binnen drie werkdagen neemt een NVM-taxateur contact op voor de woningopname en een woningfotograaf voor foto’s op Funda.

 • Een eenvoudig systeem
 • Direct een e-mail met vervolgstappen
 • Binnen 3 dagen contact met een taxateur
 • Kan ik mijn huis verkopen i.v.m. het Coronavirus?

  Ja, dat kan. Wij zijn geopend en onze dienstverlening gaat gewoon door. Ook de woningopnames en de fotografie. De voorbereiding van de verkoop kan dus gewoon van start. U kunt een informatiegesprek aanvragen via Informatiegesprek Inplannen of u kunt zich direct aanmelden via Start Verkoop

 • Hoe zit het met de gratis fotoreportage van mijn huis?

  Ons doel is: het beste verkoopresultaat voor jouw huis! En daar hoort een professionele fotoreportage bij. En daarom ontvang je die standaard van ons zodra jij jouw woning bij ons in de verkoop plaatst. En dat kost je niets extra. Zodra je je hebt aangemeld wordt er een afspraak gemaakt met de fotograaf. Uiteraard op een moment dat jij er klaar voor bent.

 • Welke zaken moet ik zelf nog aanleveren?

  Om een woning te verkopen is er een aantal gegevens nodig. Wat wij voor je kunnen opvragen, dat regelen wij. Zoals de kadastrale aktes (denk aan de Akte van levering, Splitsingsakte, Kadastrale gegevens van de woning, e.d.). Dan blijven er enkele dingen over voor jezelf: – Kopie legitimatiebewijs van alle eigenaren van de woning – Ingevulde lijst van zaken die je mee wilt verkopen – Ingevulde vragenlijst van de NVM En in geval van een appartementsrecht ook: – Documenten van de Vereniging van Eigenaren – Ingevulde VvE vragenlijst

2. Taxatie en advertentie

Nu gaat het echt beginnen! Een NVM-taxateur komt bij je thuis om jouw woning op te nemen en in te meten. Zijn bevindingen legt hij vast in een verslag, waarin ook een advies staat over de vraagprijs. De woningfotograaf maakt foto’s om jouw huis uitstekend op Funda te presenteren. Bij het Kadaster vragen wij de relevante stukken voor je op. Daar heb jij dus geen omkijken meer naar. Jij kunt je volledig toeleggen op de advertentie op Funda.

 • Woningopname door NVM taxateur
 • Foto's door professionele fotograaf
 • Kadastrale stukken voor je opgevraagd
 • Ik wil mijn huis verkopen. Komt de makelaar i.v.m. het Coronavirus bij mij thuis voor de woningopname?

  Om te adviseren over de vraagprijs en de verkoopstrategie is een woningopname noodzakelijk. Ook moet een woning worden ingemeten volgens de NVM-norm.

  Het spreekt vanzelf dat alle woningopnames gebeuren volgens de RIVM richtlijnen en dat onze makelaars de voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

  Uw woning kan dus gewoon in de verkoop worden genomen. U kunt hiervoor een informatiegesprek aanvragen of u kunt uw woning direct aanmelden.

 • Komt er i.v.m. het Coronavirus nog een fotograaf bij mij thuis?

  Ja. Onze fotografen werken gewoon door. Uiteraard nemen zij de voorzorgsmaatregelen van het RIVM in acht.

  Wij adviseren om tijdens de fotoreportage met zo min mogelijk mensen in huis aanwezig te zijn.

  Ook vragen wij de fotografie extra goed voor te bereiden (ruim goed op en volg de instructies van de fotograaf). Lees ook onze tips! De fotograaf is zo sneller klaar en korter bij u binnen.

 • Mag ik zelf de vraagprijs bepalen?

  Ja, dat mag. Van onze taxateur ontvang je een waarde-indicatie. Dat helpt je om een goede en reële vraagprijs te bepalen. Want een te hoge vraagprijs leidt ertoe dat je nauwelijks tot geen bezichtigingen krijgt en je woning niet wordt verkocht (of heel lang te koop staat). En als je vraagprijs te laag is, dan doe je jezelf tekort. Tijdens het verkoopstrategie gesprek wordt de vraagprijs ook besproken. Op basis van de gewenste strategie geeft de makelaar advies. Uiteindelijk bepaal jij wat de vraagprijs wordt.

  Anderen lazen ook: Ik ben het niet eens met het vraagprijsadvies van de taxateur.

3. Verkoopstrategie en bezichtigingen

De advertentie is klaar en alle documenten zijn verzameld. Met één van onze makelaars wordt nu de verkoopstrategie besproken. Hiermee zetten we de laatste puntjes op de ‘i’ en kan jouw woning perfect op Funda worden gepubliceerd. Jouw huis staat nu te koop! Bezichtigingsaanvragen komen bij ons binnen. Wij geven deze door aan jou, zodat je zelf een afspraak kunt maken met de geïnteresseerde. Overdag, ’s avonds, in het weekend. Wanneer het jou uit komt!

 • Een doordachte verkoop-strategie
 • Je huis perfect op Funda
 • Bezichtigingen wanneer het jou uitkomt
 • Hoe weet ik of iemand mijn woning wil bezichtigen?

  Bezichtigingsaanvragen komen bij ons binnen. Telefonisch of via de mail. De gegevens van de geïnteresseerde mailen we zo snel mogelijk door aan jou. Zo kun je zelf een afspraak maken. Overdag, 's avonds of in het weekend. Wanneer het jou en de geïnteresseerde uit komt.

 • Kan ik veilig bezichtigingen begeleiden i.v.m. het Coronavirus?

  Bezichtigingen kunnen gewoon doorgaan. Tenzij je klachten hebt of tot een kwetsbare groep behoort natuurlijk. Houd bij bezichtigingen altijd de richtlijnen van het RIVM in acht. Aanvullend hebben we een lijst met tips opgesteld om veilig bezichtigingen te begeleiden.

 • Kan ik tijdens de Corona-crisis een Open Huis organiseren?

  Nee. Er moeten nu niet veel mensen in een kleine ruimte bij elkaar zijn. Wij volgen hierin het RIVM en het advies van de NVM.

  Indivuele bezichtigingen kunnen wel doorgaan. Neem daarbij de voorzorgsmaatregelen van het RIVM in acht en ook onze tips over het veilig begeleiden van bezichtigingen. Plan bezichtigingen ruim in en reserveer tijd tussen de bezoekers, zodat er geen overlap ontstaat. Vraag mensen om met maximaal twee personen naar de bezichtiging te komen en zorg er voor dat zo min mogelijk mensen thuis zijn. 

4. Onderhandelen en verkopen

En dan is er een bod! Zodra er een bod binnenkomt, neemt één van onze ervaren makelaars dezelfde dag contact met je op. Hij bespreekt het bod en voert de onderhandelingen voor je. Dat doet hij uiteraard in continu overleg. Jij zit aan het roer. De makelaar adviseert. Zodra er een overeenkomst is maken we de NVM-koopakte op. Alle afspraken en voorbehouden worden zorgvuldig vastgelegd. En zodra de koopakte is ondertekend, kun je een feestje vieren. Jouw huis is verkocht!

 • Direct contact bij een bod
 • Onderhandelen door NVM-makelaar
 • Verkoop vastgelegd in NVM-koopakte
 • Hoe verlopen de onderhandelingen?

  Zodra er een bod op jouw woning wordt uitgebracht nemen we contact met je op. Met jouw makelaar bespreek je wat je van het bod vindt en wat jouw wensen zijn. Je kunt het bod accepteren, afwijzen of een tegenvoorstel plaatsen. Samen bepaal je de strategie. Jouw makelaar adviseert, maar jij bepaalt welke stappen er gezet worden. Jouw makelaar is het aanspreekpunt voor de kopende partij en staat voor jou in de wind. Er worden afspraken gemaakt over de koopsom, de transportdatum en de eventuele voorbehouden. En zodra er een overeenkomst is, dan zorgen wij ervoor dat alles zorgvuldig wordt vastgelegd in een NVM koopakte.

 • Wanneer ontvang ik de NVM koopakte?

  De koopakte ontvang je zo snel mogelijk. Zodra er overeenstemming is over de verkoopprijs, transportdatum en de aanvullende voorwaarden worden alle gegevens verzameld en bevestigd in een mail aan alle partijen. Zodra we deze gegevens ontvangen hebben en de notariskeuze bekend is, maken we direct de NVM koopakte op. Het liefst de volgende dag, maar uiterlijk drie werkdagen hierna sturen we de koopakte naar alle betrokken partijen.

 • Kan ik jullie met al mijn vragen bellen?

  Ja! Met al je vragen kun je bij ons terecht. Of dat nu gaat over het begeleiden van bezichtingen, over de advertentie, de werkwijze of de koopakte...we helpen je met alles om jouw woning zo goed mogelijk te verkopen.

In vier stappen samen
naar een succesvolle verkoop

Wat levert het op

Zelf je huis verkopen is eenvoudig met behulp van ons stappenplan.

Lees wat je kunt besparen