Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

6 tips om je woning verkoopklaar te maken

Huis klaarmaken voor de verkoop: wat doe je wel en wat doe je niet (meer)?

Een huis dat verkocht gaat worden heeft meestal wat voorbereiding nodig. Denk aan een likje verf of een goede schoonmaakbeurt. Hoe ver moet je gaan om van de woning een VT-wonen-plaatje te maken? Met deze zes tips weet je wat je moet doen om je woning direct verkoopklaar te hebben.
Al heb je alle verkoopstylingtips van internet geplukt en uitgevoerd, soms verkoopt een woning niet snel genoeg. De verleiding is dan groot om nog meer te investeren in het verkoopklaar maken van de woning. Moet er dan toch een nieuwe keuken of badkamer in?

1. Een frisse keuken
Het is zo dat veel kijkers niet altijd 'door' een woning heen kijken. Ze zien niet hoe fantastisch de keuken eruit kan zien met nieuwe kastjes en apparatuur. Ziet de keuken er wat afgeleefd uit? Een nieuw exemplaar zal het huis een stuk opfrissen. Ook als de keuken wat 'creatief' is qua kleur en vorm: met een paar nieuwe, witte deurtjes creëer je iets dat meer past bij de gemiddelde smaak.

2. Verouderde badkamer
Een verouderde badkamer vernieuwen is wellicht een wat te grote investering. Je zou kunnen overwegen het jaren-70 kleurtje over te schilderen. Maar zorg er eerder voor dat de badkamer schoon en schimmelvrij is voor die op de foto gaat voor Funda. Kleine aanpassingen als een nieuwe toiletbril of hippe spiegel kunnen ook wonderen doen.

3. 'Nog even' verbouwen
Ook niet aan te raden is de woning 'nog even' te verbouwen. Zelfs de extra vierkante meters die je wint door een nieuwe dakkapel, leveren nooit het geld op dat je erin hebt gestopt. Beter investeer je dat geld in een nieuwe woning, zodat je er zelf lol van hebt.

4. Bouwtekeningen
Wat wel kan als extra service bij de verkoop, is door een architect tekeningen laten maken van de mogelijkheden van de woning. Samen met een begroting van een aannemer, heeft de koper meteen inzichtelijk hoe het huis eruit zou kunnen komen te zien. Ook kan hij hiermee naar de bank om een inschatting te laten maken van de hypotheek als hij deze verbouwing meefinanciert.

5. Hip, strak en licht
Een huis verkoopklaar maken, is verder vooral een kwestie van alles hip, strak en licht maken. Haal vooral de rommel weg zoals matjes in de badkamer en de knuffels van de kinderen. Investeer verder vooral in witte latex om bijvoorbeeld die knalgroene muur wit te maken.

6. Vergeet de tuin niet
Een andere plek in huis die veel aandacht behoeft, is de tuin. Bomen en struiken, een beetje snoeien, leuke meubels erin, en het ziet er meteen al een stuk gezelliger uit als kopers naar buiten kijken. Bovendien is het door de gekortwiekte planten binnen ook meteen een stuk lichter.

Deel dit artikel:

Recente artikelen