Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Badkamertips: maak van uw oude badkamer een paradijsje!

In de koude wintermaanden brengen we veel meer tijd binnen door. Dus ook in de badkamer. Vaak zijn dit kille ruimtes met een weinig inspirerende sfeer. Daar kunt u zelf eenvoudig verandering in aanbrengen. En dat dit niet meteen een rigoureuze verbouwing hoeft te betekenen waarvoor u de hoofdprijs betaald bewijzen de volgende tips.

1. Tover een oud kastje om tot wastafelkastje

Een relatief simpele stap om een badkamer wat meer sfeer te geven. Zoek een leuk oud kastje met bijvoorbeeld twee deurtjes en een laatje. Zoek bij een bouwmarkt een simpele waskom en laat in het blad van het kastje een gat zagen waar deze kom in past. De bovenkant van het kastje kunt u behandelen met een watervaste lak.

 

2. Maak de voegen tussen uw tegels donker

Donker? Ja, echt, donker. Lichte voegen worden toch alleen maar vies. Bovendien, een wand betegeld met simpele witte tegels krijgt iets heel sjieks als de voeg contrasterend donker is. Hang er vervolgens een mooi schilderij of leuke prent tegenaan en uw badkamer lijkt zo uit een New Yorks appartement gelopen! U zult zien dat zelfs zichtbaar leidingwerk op deze manier ineens deel gaat uitmaken van het concept.

 

3. Accessorize!

Een mooi Engels woord voor het gebruik van de juiste accessoires. Heeft u lelijke bruine tegels? Of zijn ze misschien wel beige met roze bloemen? Of is het sanitair pastelgroen of babyblauw? Door handdoeken en badmat in dezelfde kleur te kopen, of door in het thema te blijven, kunt u er alsnog een hele hippe badkamer van maken. Beige met roze bloemen doen het geweldig bij een douchegordijn met flamingo’s en een felroze badmat. Een bruine badkamerkrijgt een hele sjieke uitstraling als u er zwart/wit gestreepte handdoeken bij zoekt. Een parelmoer zeepbakje en gebloemd badmatje maakt van een pastelkleurige wastafel een perfect 60’s plaatje. Zara Home en H&M Home hebben vaak hele mooie badkameraccessoires.

 

4. Verf muren en plafond

Bijna iedereen betegelt de badkamer tot ongeveer twee-derde van de hoogte van de muur. Daarboven laten we het vaak lekker makkelijk wit. Maar juist een fel of contrasterend kleurtje doet daar wonderen. Is uw badkamer heel hoog? Verf zowel de muren als het plafond in een lekker donkere kleur. Dat versterkt de diepte. Maar ook een fris blauw of warm rood kan de badkamer ineens een heel andere sfeer geven. Zorg er wel voor dat u de verf goed laat drogen voor u de eerste keer gaat douchen. De stoom trekt er anders lelijke strepen in. Voor de echte durfallen; heeft u wel eens gedacht aan behang in de badkamer?

 

5. Verf de tegels

Als u écht bent uitgekeken op uw badkamer en de tips hierboven geen oplossing meer bieden, is er nog een ander alternatief. Wist u dat de meeste badkamertegels geverfd kunnen worden? Bij de betere verfspeciaalzaken zijn verven verkrijgbaar die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Ze zijn uiteraard watervast, maar hechten ook aan het gladde oppervlakte van een tegel. Hou er wel rekening mee dat dit geen permanente oplossing is, maar de badkamer kan in ieder geval weer een paar jaar mee. Dit is ook een eenvoudige manier om uw badkamer een simpele upgrade te geven voor als uw huis te koop staat. Verf de tegels dan in een lichte, niet al te uitgesproken kleur. Een neutrale badkamer verkoopt namelijk beter.

Geïnspireerd? Online staan nog veel meer voorbeelden van badkamer-make-overs. Want wat u ook gaat doen: veel paradijselijk badderplezier gewenst!

Deel dit artikel:

Recente artikelen