Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Besparen op je makelaarskosten

Een huis verkopen doe je niet dagelijks. Het is dan fijn als iemand je adviseert. Maar een makelaar is niet goedkoop. Hoe kun je jouw huis verkopen, met de hulp van een goede makelaar, zonder dat je daar veel voor betaald.

Makelaarskosten

Makelaarskosten (ook wel 'courtage' genoemd) worden meestal uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs, exclusief BTW.

Een rekenvoorbeeld:

Stel, je verkoop jouw huis voor €450.000,- en de courtage bedraagt 1,5% exclusief BTW.

De makelaarskosten bedragen dan:

  • 1,5% van €450.000,- = €6.750,-
  • 21% BTW over €6.750,- = €1.417,50
  • Totale makelaarskosten: €6.750,- + €1.417,50 = €8.167,50.

Dat is een flink bedrag, €8.167,50! Dat bedrag wordt meestal verrekend tijdens de eigendomsoverdracht bij de notaris. De notaris trekt dit bedrag af van de overwaarde en maakt het over aan de makelaar. 

Doordat je het bedrag niet zelf overmaakt heb je soms niet in de gaten hoe hoog dit bedrag eigenlijk is. Maar je betaalt het wel!

Je kunt veel zelf

Gelukkig is er tegenwoordig een alternatief waardoor je fors kunt besparen op je makelaarskosten: de doe-het-zelf-formule. Hierbij begeleidt je zelf de bezichtigingen en schrijf je zelf de aanbiedingstekst. Dat werkt supergoed, omdat jij meer over jouw huis kunt vertellen dan welke makelaar dan ook.  

Zo'n doe-het-zelf formule werkt veelal niet met een percentage, maar met een vast bedrag. Ongeacht de verkoopwaarde van jouw huis. En dat vaste bedrag ligt vele malen lager dan de omgerekende courtage die je bij een full-service makelaar betaald.

Zo bespaar je met gemak duizenden euro's uit. Zonde om te laten liggen!

Persoonlijke en complete dienstverlening

Zelfverkopen.nl is zo'n doe-het-zelf makelaar. Wij zijn aangesloten bij de NVM en hebben een zeer complete, professionele en persoonlijke dienstverlening. Die dienstverlening kost slechts €1.098,- inclusief BTW. 

En hoewel we via de website werken, zijn we dichterbij dan de makelaar op de hoek, nl. in jouw huiskamer. We zijn altijd telefonisch bereikbaar en je bent in no time vertrouwd met ons team die je met raad en daad bijstaat.

Bij Zelfverkopen.nl wordt je woning opgenomen en ingemeten door een NVM-makelaar. De bevindingen en een advies voor de vraagprijs ontvang je in een verslag. Een professionele fotograaf komt langs voor een goede presentatie op Funda en er worden 3D-plattegronden gemaakt. We vragen de Kadastrale stukken voor je op. We bespreken de verkoopstrategie. We coördineren de bezichtigingsaanvragen. We voeren de onderhandelingen voor je (in continu overleg met jou uiteraard). We maken de koopakte op. En nog veel meer.

Besparen op je makelaarskosten?

De kosten van ons meer dan complete dienstverleningspakket bedragen slechts €1.098,- inclusief BTW. Geen opstartkosten en geen kosten achteraf.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Of eerst eens kennismaken? Vraag dan een gratis informatiegesprek aan. We gaan graag voor je aan de slag en helpen je graag verder. 

Deel dit artikel:

Recente artikelen