Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

De beste tijd om je huis te verkopen is nu!

Wist je dat de tijd van het jaar invloed heeft op de verkoopkansen van jouw huis? Vooral in het voorjaar en het najaar zien we een piek. Hoe komt dat eigenlijk?

Twee piekmomenten in een jaar

Sinds jaar en dag zien we twee piekmomenten om een huis te verkopen. Het voorjaar en het najaar.

Voorjaar

In het voorjaar staat alles er zonniger bij en ziet ieder huis er aantrekkelijker uit dan tijdens de donkere winterdagen. De tuin komt weer in bloei en de foto’s zien er met een zonnetje toch een stuk fijner uit. Onderzoek wijst uit dat de hoogste opbrengst per vierkante meter dan ook in mei / juni wordt gerealiseerd.

Najaar

Het tweede piekmoment is in september, de periode na de zomervakantie. Tijdens de zomervakantie hakken mensen vaak belangrijke knopen door. Dat kan gaan om verhuizen (elders, groter of kleiner wonen), samen wonen of het eerste huis samen kopen, te gaan scheiden of een andere baan te zoeken. Allemaal redenen waardoor de vraag naar woningen piekt. Ideaal als jij dan net je woning te koop hebt gezet!

De tijd van het jaar is niet bepalend

Desondanks is de tijd van het jaar maar een gedeelte van de verkoopstrategie. Ga dan ook absoluut niet wachten tot één van deze momenten aan breekt. Er zijn namelijk meer aandachtspunten.

Wie is je doelgroep?

Zoals gezegd zijn het voorjaar en het najaar goede momenten. De zomervakantie zelf lijkt een minder handig moment te zijn, juist omdat iedereen dan met vakantie is en alle kopers het land uit zijn. Tenminste, dat betreft vooral de gezinnen met schoolgaande kinderen!

Dus heb je een woning die bij uitstek geschikt is voor tweeverdieners zonder kinderen? Dan zou het juist wel eens slim kunnen zijn om je huis tijdens de zomervakantie te koop aan te bieden. Je hebt dan immers minder concurrentie van andere huizen, waardoor jouw woning en advertentie meer opvallen op funda. De kans is groot dat jouw doelgroep gewoon in het land is. Want die gaan pas op vakantie als piekdrukte in het buitenland weer voorbij is.

Bespreek je verkoopstrategie

Momenteel is de woningmarkt zo krap, dat eigenlijk ieder moment van het jaar een goed moment is. Om je huis zo goed mogelijk te verkopen spelen meerdere elementen een rol. De tijd van het jaar is er één, maar ook de doelgroep, de fotografie en presentatie op funda, de vraagprijs, de hypotheekrente en de verwachtingen over de woningmarkt.

Daarom bespreken wij altijd uitgebreid de verkoopstrategie van jouw woning, voordat we deze te koop zetten.

Meer weten?

Wil je weten hoe het met jouw woning zit?  Wil je verkopen, maar twijfel je of dit het juiste moment is? Vraag dan een informatiegesprek bij ons aan. We kijken graag met je mee en adviseren je geheel vrijblijvend.

 

Deel dit artikel:

Recente artikelen