Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

De leukste en meest inspirerende sites voor je huis

De inrichting van een huis is voor iedereen anders. Sommigen zetten er een bank tafel en een televisie neer en zijn al snel tevreden. Anderen steken er meer tijd in om er een sfeervol totaalplaatje van te maken. Voor die laatste groep kan het soms best lastig zijn om de eigen ideeën te vertalen naar een inrichting. Gelukkig zijn er een hoop handige, leuke en inspirerende websites die kunnen helpen.

Pinterest

Deze tool kun je gebruiken als een online prikbord. Daar komt de naam ook vandaan. Iets ophangen met een speld of punaise heet ‘pinnen’ in het Engels. Het werkt heel simpel. Als u op internet een plaatje tegenkomt van een mooi interieur of een leuke accessoire of bank, dan ‘pint’ u deze in Pinterest op een virtueelprikbord. U kunt meerdere prikborden aanmaken voor verschillende projecten. U zult zien dat u op een gegeven moment een lijn in uw smaak en voorkeur zult herkennen. Het helpt dus om uw smaak iets strakker te omkaderen en te definiëren. Handig bij de zoektocht naar een nieuwe bank of keuken!

 

Apartment Therapy

Deze site is opgericht door de Amerikaan Maxwell Ryan. Hij wilde met de site met name bewoners van vaak kleine appartementjes in New York helpen groots te wonen. Hij deelt handige tips & tricks, geeft kijkjes in de huizen van anderen en bezoekers kunnen zelf foto’s van hun huis, make-overs of gepimpte meubels inzenden. Inmiddels gaat het al lang niet meer alleen over appartementen en komen huizen van over de hele wereld aan bod. Vooral de vele voor/na foto’s zijn soms een lust voor het oog!

 

The Selby

Op de site van The Selby, artiestennaam van fotograaf Todd Selby, staan de meest bijzondere interieurs. The Selby fotografeert het liefst de niet opgeruimde, maar daardoor vaak per ongeluk perfect gestylede hoekjes. Zo staan er foto’s van rommelige bureaus en volle aanrechten tussen. We willen u niet aanzetten om er een rommeltje van te maken hoor. Maar het is fijn te zien dat in een mooi interieur rommel best een plekje kan hebben. Omdat The Selby vaak de interieurs van creatieve mensen als onderwerp kiest, is de site ook een bron voor gekke ideeën of slim hergebruik van spullen.

 

Funda

Niets is leuker dan ongegeneerd binnenkijken bij mensen, en waar kan dat beter dan op Funda? Met een aanbod van ruim 200.000 huizen is er genoeg te zien! Maar de site doet ook perfect dienst als inspiratieplatform. Kijk bijvoorbeeld eens naar vergelijkbare huizen te koop in de buurt. Hoe hebben de bewoners daar de keuken ingedeeld? En hoe ziet een soortgelijk huis er uit met een andere indeling? Hoe ziet die aanbouw er van binnen uit? Maar interieurs van anderen kunnen je ook op ideeën brengen voor bijvoorbeeld kleuren op de muur. Is het niet om te bepalen wat je wél wil, kom je er misschien achter wat je per se níet wil!

 

Ikea Hackers

‘To hack’ in de zin van het hacken van een website betekent ‘veranderen’ of ‘overnemen’. Maar in het geval van Ikea Hackers betekent het dat men Ikea meubels pimpt of op een andere manier gebruikt dat waar ze voor bedoeld zijn. De site staat vol met waanzinnig sjieke kookeilanden en ingebouwde boekenkasten gemaakt van Billy’s of andere iconische Ikea meubels. Maar sommige mensen zijn nog inventiever en maken kamerschermen van lattenbodems, lampenkappen van koektrommels, bouwen simpele ladekastjes om tot ware Mid Century designstukken of gebruiken het uurwerk van een goedkope Ikea klok om de meest waanzinnige nieuwe klokken te maken. Favoriet zijn de Lack tafeltjes en de Expedit hokjeskast (inmiddels vervangen door de Kallax) waar alle denkbare oplossingen voor worden gevonden. Echt de moeite waard om eens te kijken! En google ook een op afbeeldingen naar ‘Ikea Hack’. U denkt de volgende keer twee keer na voor u een boekenkast of meubel op maat laat maken!

Deel dit artikel:

Recente artikelen