Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

De leukste sites voor tweedehands en vintage

Vroeger kocht men uit armoede bij de kringloop. Maar tegenwoordig lopen zelfs de meest exclusieve interieurdesigners rommelmarkten en kringloopwinkels af. Op zoek naar unieke meubels en accessoires. Een bijzondere lampenvoet is met een ander kapje ineens dé eye catcher. En een oud stoeltje kan met een nieuwe bekleding ineens een heel ander uiterlijk krijgen. Op internet is het ook goed toeven voor de liefhebber van gebruikte spullen. Enkele van de leukste sites op een rij.

Marktplaats

Nog steeds dé nummer 1 veilingsite van Nederland. Het is zo gek niet te bedenken of het staat er te koop. En als vanouds is Marktplaats ook dé bestemming voor tweedehands meubelen. Helaas betekent het feit dat tweedehands, brocante en vintage nu een trend zijn wel dat mensen soms echt te veel geld vragen voor hun spullen, maar wie een beetje weet hoe te zoeken, kan er nog steeds prachtig scoren! Tip: zoek op verschillende manieren. Dus niet alleen op ‘ladenkastje’ maar ook op ‘keukenkastje’ en ‘dressoir’. En varieer ook met ‘vintage’, ‘retro’, ‘sixties’ of ‘grootmoeders tijd’. En verder: wat u misschien retro noemt is voor een ander kitsch. Dus zoek ook eens daarop. En als u op zoek bent naar design, gebruik dan ook eens een ‘foute’ spelling.

Dat er op Marktplaats geweldige dingen te vinden zijn bewijst het blog gevondenopmarktplaats.nl. Designliefhebber Julien Rademakers deelt hier zijn meest opvallende vondsten. Een paar keer per jaar organiseert hij de 'Gevonden op Markplaats Salon' waar de producten die hij heeft verzameld worden verkocht. Mensen staan er voor in de rij!

www.marktplaats.nl

 

Facebook

Op Facebook wemelt het van de groepen waarin mensen gratis, of tegen een kleine vergoeding, dingen aanbieden. Amsterdam Deelt/Geeft is zo’n groep. Maar dergelijke initiatieven bestaan in meer Nederlandse steden en streken. Mensen die verhuizen en geen zin hebben om voor die ene schemerlamp grof vuil te bellen of naar de stort te rijden, zijn maar wat blij als iemand die lamp komt ophalen. Grappig genoeg zijn de mensen die lid zijn van dergelijke sites mensen die zelf ook dol zijn op leuke, tweedehands vondsten. Er staan dus heel vaak écht leuke spullen tussen. Je moet wel snel zijn, want binnen een paar minuten ben je te laat en sta je reserve.

www.facebook.com

 

TOFvuil

Op tofvuil.nl delen mensen de meest bijzondere dingen die anderen aan de straat hebben gezet. Op de Facebookgroep, die eigenlijk nog leuker is dan de site, delen leden foto’s van dingen die ze hebben zien staan en dus voor de snelle fietser nog op te halen zijn, of foto’s van afgedankte spullen die in hun eigen huis een nieuwe plek hebben gevonden. Sowieso loont het om te achterhalen wanneer uw gemeente het grof vuil ophaalt en de avond ervoor eens door de straten te fietsen of te rijden.

tofvuil.nl

 

BVA auctions

Dit is echt een online veilinghuis. Hier wordt van alles geveild tegen opbod. Van paarden tot tractors en van kandelaars tot volledige hotel- en winkelinboedels. Zo veel, dat op sommige lots nauwelijks geboden wordt. Vaak besluit de eigenaar om het dan hoogste, vaak lage, bod niet te accepteren, maar er zijn verhalen bekend van mensen die voor 15 euro een antiek bureau thuis hebben staan. Goed zoeken dus, en let vooral op de sluitingstijd. Vlak voor sluiting nog net even een paar euro meer bieden kan betekenen dat u de hoogste bieder blijkt.

www.bva-auctions.com

 

Gratisoptehalen

Eigenlijk een voorloper van de Deelt/Geeft groepen op Facebook. Hier delen mensen dingen waar ze van af willen en die mensen, de naam zegt het al, gratis op kunnen komen halen. Veel troep, maar soms ook ineens geweldige spullen. Ook hier geldt dat veel mensen geen idee hebben wat ze precies weggeven. Dus hanteer ook hier de tips die ik hierboven geef voor zoeken op Marktplaats.

www.gratisoptehalen.nlMijn eigen huis is een mix van nieuwe meubels en accessoires, stukken uit mijn ouderlijk huis, afdankertjes, op straat gevonden spullen en vondsten op rommelmarkten, aangevuld met flink wat IKEA en H&M Home. We krijgen vaak complimenten. Laatst stuurde een eerst geïnteresseerde redacteur van een Engels woonblog een mail waarin ze aangaf dat ons huis toch niet aansloot bij de doelgroep omdat die zich niet zou kunnen vinden bij ons ‘dure’ interieur. Hoe jammer ik het vond dat er geen reportage gemaakt zou worden, zo blij was ik met het compliment. Ze moesten eens weten!

Deel dit artikel:

Recente artikelen