Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

De nieuwste trends in de vastgoedmarkt

Door het grote tekort aan woningen in Nederland zijn eigenlijk alle type woningen in trek. De één alleen wat meer dan de andere. Reden voor ons om een de huidige trends in de vastgoedmarkt op een rijtje te zetten.

1. Duurzaam wonen

Een van de meest opvallende trends in de vastgoedmarkt is de verschuiving naar duurzaam wonen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar energiezuinige huizen met milieuvriendelijke functies. Denk aan zonnepanelen, warmtepompen, goede isolatie en zelfs groene daken. Als je overweegt om je huis te verkopen, kan het toevoegen van deze functies de waarde van je huis verhogen en het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

2. De opkomst van het thuiskantoor

Dankzij de pandemie werken meer mensen dan ooit tevoren vanuit huis. Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar huizen met speciale ruimtes die als thuiskantoor kunnen worden gebruikt. Dus als je een praktijkruimte of gastenverblijf hebt, of als je een slaapkamer of rommelzolder over hebt, dan loont het de moeite om deze te presenteren als thuiskantoor.

3. Technologie in huis

Slimme huizen zijn geen toekomstmuziek meer. Van slimme thermostaten en beveiligingssystemen tot geautomatiseerde verlichting en spraakgestuurde assistenten, technologie maakt ons leven thuis gemakkelijker en comfortabeler. Deze trend zal naar verwachting alleen maar groeien!

4. Verstedelijking versus landelijk wonen

Er is een interessante dynamiek gaande tussen de trek naar de stad en de wens om op het platteland te wonen. Terwijl sommige mensen de voorkeur geven aan de bruisende energie en voorzieningen van de stad, wordt de groep die de rust en ruimte van het platteland zoekt, steeds groter. Samen met de opkomst van het thuiskantoor, zorgt deze trend ervoor dat dat afgelegen huis op het platteland opeens een stuk interessanter is.

5. Investeren in vastgoed

Ondanks de economische onzekerheid en de moeizame woningmarkt, blijft vastgoed een populaire investeringskeuze. Of het nu gaat om het kopen van huurwoningen, het investeren in commercieel vastgoed of het flippen van huizen, er zijn veel manieren om te profiteren van de vastgoedmarkt.

Overweeg jij je huis te verkopen en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Bel ons dan of vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan. We helpen je graag verder!

Deel dit artikel:

Recente artikelen