Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

De voordelen van zelf bezichtigingen begeleiden

Je huis verkopen met Zelfverkopen.nl betekent dat je zelf de bezichtigingen begeleidt. Soms vragen mensen ‘kan ik dat wel’? Genoeg reden om eens stil te staan bij het gemak en de voordelen ervan. Want tja, zelf bezichtigingen begeleiden levert nu eenmaal een hoop op en bovendien: het is helemaal niet moeilijk!

Fors, maar dan ook fors besparen!

Met het zelf begeleiden van de bezichtigingen bespaar je allereerst fors op de makelaarskosten. Makelaars rekenen gemiddeld tussen de 1% - 2% courtage. Op een gemiddelde verkoopprijs van € 400.000,- ben je daarmee al snel € 6.000,- aan courtage kwijt. Doordat je bij ons zelf de bezichtigingen begeleidt, neem je veel werk uit handen en kunnen wij onze volledige dienstverlening aanbieden voor slechts € 1.098,-. In dit voorbeeld realiseer je daardoor al een besparing van bijna € 5.000,-!

Jij kent jouw huis het beste

Maar zelf bezichtigen, kan ik dat wel? Natuurlijk kun je dat! Beter dan wie dan ook. Doordat jij jouw huis het beste kent en er zelf ook ooit verliefd op bent geworden, ben juist jíj de aangewezen persoon om een bezichtiging te begeleiden. Meer dan welke makelaar dan ook. Want jij weet wanneer de kozijnen voor het laatst zijn geschilderd, hoe de zon op komt, wat zo fijn is aan het huis, hoe de buurt is, welke scholen er zijn etc. etc. Door jouw enthousiasme worden kopers dat ook. En door jouw gastvrijheid voelen mensen zich thuis. En dat is wat mensen zoeken, een nieuw thuis.

Hogere verkoopopbrengst

En enthousiaste kijkers worden enthousiaste kopers, wat niet zelden leidt tot een hogere verkoopopbrengst. De economen Gautier, Siegmann en Van Vuuren (Vrije Universiteit, Tinbergen instituut) hebben het in 2018 onderzocht, waarbij bleek dat zelfverkopers hun huis 21 dagen sneller én tegen een 2,7% hogere prijs verkopen! 

’s Avonds en in het weekend bezichtigen

En nog een voordeel: het moment van bezichtigen. Makelaars zijn meestal door de week, overdag geopend en plannen dan ook hun bezichtigingen in. Maar huizenkopers hebben juist in het weekend of ’s avonds tijd om een huis te bezichtigen. Komt dat goed uit! Jij kan als verkoper een bezichtiging begeleiden wanneer het jou en de koper het beste uitkomt.

Tot zover de voordelen van het zelf begeleiden van bezichtigingen. Wil je tips hoe je het beste bezichtigingen kunt begeleiden? Op onze Tips & Tricks-pagina vind je ze!

Heb je andere vragen, of wil je meer weten over onze dienstverlening? Bel ons of vraag een informatiegesprek aan. We helpen je graag verder!
 

Deel dit artikel:

Recente artikelen