Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Een dag in de schoenen van… Coen

Wat gebeurt er nou eigenlijk van dag tot dag op een makelaarskantoor? We vroegen het aan de medewerkers van Zelfverkopen.nl. Deze maand is het woord aan Coen. Coen Arends is 23 en versterkt sinds november 2016 het team van Zelfverkopen.nl. “Ik ben heel warm en hartelijk opgevangen: iedereen is erg behulpzaam en je kunt altijd je vragen kwijt. De sfeer in het team is open en gezellig. Er wordt altijd wel even een praatje gemaakt bij de koffie.”

Even omschakelen

Coen: “Hiervoor werkte ik anderhalf jaar bij een makelaarskantoor in Almere. Daar ben ik eigenlijk via-via terechtgekomen. Ik had me nooit echt verdiept in de makelaarswereld, maar het beviel ontzettend goed, dus ik wist dat ik hierin verder wilde. Ik begon heel breed administratief en ging me na een tijdje ook bezighouden met marketing, woningen promoten op social media, enzovoort. Ondanks deze relevante ervaring, was het toch even omschakelen. Zoals altijd als je van baan wisselt. Alles was bij mijn oude baan net even anders dan hier. De processen natuurlijk. Maar er is ook bijna geen hiërarchie. Iedereen werkt nauw met elkaar samen, en dat gaat heel vanzelfsprekend.”

 

De nieuwe routine

“Mijn nieuwe routine was al snel een feit. Ik kom vanuit mijn woonplaats Almere rond 8:45 aan op kantoor. Dan nemen we met het team rustig een kopje koffie of thee en bespreken samen welke afspraken of bijzonderheden er die dag op de agenda staan. Dan duiken we met z’n allen in de gezamenlijk mailbox. Dingen die ik kan oppakken haal ik eruit: bezichtigingen, stukken, vragen van klanten. En tussendoor beantwoord ik telefoontjes van klanten en geïnteresseerden. ’s Middags zorg ik dat alle post die is binnengekomen op de juiste plek terechtkomt, en breng ik de uitgaande post weg. Rond 17:30, als de mailbox tenminste leeg is, breien we er een eind aan en zit de dag er alweer op!”

 

Focus op het einddoel

Coen: “Ik ben best een gedreven persoon. Ik sport veel en fanatiek: vroeger heb ik op hoog niveau gevoetbald, maar door een blessure is daar helaas een einde aan gekomen. Toen ben ik in de fitness beland. Ik daag mezelf uit, fitness wel zes dagen per week. En daar komt ook het bijbehorende eten bij kijken – veel rijst met kip! Zo bouw je spieren op. Dat vraagt veel zelfdiscipline, maar ik vind het heel leuk om te doen. Ook in mijn carrière ben ik gedreven. Ik heb er hard voor gewerkt om makelaar te worden. Het is zo leuk om mensen echt verder te helpen op zo’n belangrijk moment in hun leven! Zelfverkopen stimuleerde mijn opleiding en biedt een duidelijke route voor alle werknemers die dat doel delen. Dat schept een band.”

Deel dit artikel:

Recente artikelen