Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Een dag in de schoenen van… Rogier

Rogier Eijpe, 26 jaar, werkt sinds september 2013 als makelaar bij Zelfverkopen.nl. Hoe zijn dag eruit ziet? Druk! Rogier: “Het werk is gevarieerd, maar er zijn ook vaste elementen die elke week terugkomen. Maandag is bijvoorbeeld altijd een drukke dag op kantoor. Daarom plannen we op die dag geen afspraken met klanten. In plaats daarvan zet iedereen zich in om de email inbox leeg te krijgen, want die loopt tijdens het weekend flink vol. Soms liggen er ’s maandags als ik binnenkom meer dan 200 mailtjes te wachten! Op die dagen gaan we echt even knallen met zijn allen.”

 

Collegiale organisatie

Rogier komt ’s ochtends al vroeg aan op kantoor. “Meestal zijn één van mijn collega’s en ik de eersten die aankomen. Zo rond half 9 komt de rest binnendruppelen. Op maandags bespreken we dan altijd eerst even elkaars weekend. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden om te weten wat er speelt in elkaars leven. Onze organisatie is heel open en gemoedelijk. Als iemand een slechte dag heeft, mag hij dat gerust even kwijt. We zijn tenslotte collega’s en werken nauw samen.”

 

Dagelijkse taken

Maar wat doet Rogier nou precies elke dag? “Veel dingen komen dagelijks terug. Zo zet ik woningen in de verkoop, verwerk de post, voer onderhandelingen, en stel koopaktes op. De meeste dagen – behalve maandag dus – heb ik ook afspraken buiten de deur. Dat vind ik één van de leukste dingen om te doen: je ontmoet de mensen en hoort hun verhaal, en geeft advies over de beste manier om hun huis te verkopen. Daarnaast bekijk ik tijdens zo’n afspraak het huis, meet alle kamers op en geef advies over de prijsstelling.

 

Onderhandelen blijft leuk

Een andere favoriete taak van Rogier zijn de onderhandelingen. “We komen gewoon zoveel verschillende situaties tegen, dat blijft leuk. De ene keer praat je over een appartement, de andere over een boerderij, en dan weer over een garagebox. En voor ieder van die objecten zijn weer andere dingen belangrijk: is er bijvoorbeeld een VVE in het spel, of erfpacht? Moet de verkoper rekening houden met een restschuld, of maakt hij juist een flinke winst? Dat zijn allemaal factoren waar je bij de onderhandelingen rekening mee moet houden.”

 

Naast het werk

Het mag duidelijk zijn dat Rogier met zijn 26 jaar een enorm ervaren makelaar is. Hij heeft dit jaar alleen al meer dan 600 woningen verkocht! En dan volgt hij in de avonduren nog een opleiding om zijn ruime theoretische kennis nóg verder uit te breiden. Verder is Rogier naast zijn werk druk met zijn gezin. Hij heeft een zoon van 7 en ook een pasgeboren dochtertje. “Dat is best druk ja, even wennen met de nieuwe aanwinst, maar combineren gaat eigenlijk heel goed,” vertelt Rogier.

Deel dit artikel:

Recente artikelen