Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Geld verdienen met een klushuis

U kunt geld verdienen door het kopen van een huis met achterstallig onderhoud, een zogenaamd klushuis. Maar dat klinkt eenvoudiger dan het is. Het huis moet de investering namelijk wel waard zijn.

De meeste huizenkopers kopen het liefst een huis waar ze niets meer aan hoeven doen. Instapklare huizen liggen beter in de markt in vergelijking met huizen waar nog flink in geïnvesteerd moet worden. Dit komt alleen al doordat kopers het werk niet kunnen overzien, en het liefst trekken ze morgen in een nieuw gekochte huis. Bent u wel bereid om flink te investeren en te verbouwen? Er liggen mogelijkheden om flink geld te verdienen.

 

Een huis kopen voor een scherpe prijs

Huizen die slecht onderhouden of sterk verouderd zijn verkopen moeilijker. Hier kunt u van profiteren, want over de koopsom is vaak flink te onderhandelen. Dit zijn namelijk vaak huizen die lang in de verkoop staan. U kunt aan de hand van een bouwkundig rapport aantonen hoeveel er geïnvesteerd moet worden in het huis, om het achterstallige onderhoud weg te werken. Laat dus altijd een bouwkundig rapport opstellen om te voorkomen dat u teveel betaalt voor een huis. Voordat u tot aankoop over gaat, doet u er verstandig aan om een taxatie te laten verrichten. Laat een makelaar bepalen wat de huidige waarde van het huis is, en wat de waarde zal zijn na de verbouwing of de renovatie.

 

Let niet alleen op het huis zelf

Er zijn meer waardefactoren die een rol spelen naast het huis zelf. Belangrijke factoren zijn:
• Hoe groot is de vraag naar huizen in de wijk of de stad?
• Ligt het huis in een goede buurt waar veel vraag is naar huizen?
• Hoeveel woningen staan er in de verkoop in de buurt?

Deze factoren hebben een grote invloed op de waarde van het huis. Een huis kopen in een opkomende wijk is een slimme beslissing. Maar ga niet alleen uit van de uitspraken van de verkopende makelaar. Vraag bijvoorbeeld ook bewoners van de wijk naar hun bevindingen of ga in gesprek met de gemeente over de toekomstplannen voor de wijk.

 

Houd de gevaren goed voor ogen

Niet alle investeringen in huizen vallen gunstig uit. Ten eerste bent u afhankelijk van de ontwikkeling van de huizenprijzen. Maar veel meer factoren spelen een rol. Het maakt bijvoorbeeld al een groot verschil of u de verbouwingen zelf kunt doen of dat u er mensen voor moet inhuren. Let ook goed op waarin u investeert. Een dure design keuken verdient u waarschijnlijk niet terug. U kunt het beste goede materialen gebruiken, maar de hoogte van de investering moet laag blijven. Tenminste, als u het huis koopt om deze vervolgens weer te verkopen.

Het kopen van een klushuis heeft als voordeel dat u het huis volledig naar eigen smaak kunt verbouwen. Maar zoek wel goed uit wat u te wachten staat na aankoop van het huis.

Deel dit artikel:

Recente artikelen