Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Goedkope vloeroplossingen

U heeft uw droomhuis gevonden, maar er ligt een vloer die u niet bevalt of u heeft een nieuwbouwhuis gekocht maar geen budget voor een dure vloer. In zulke gevallen zult u op zoek moeten gaan naar een mooie maar niet te dure oplossing. Laminaat of een zeil is sowieso mogelijk, maar als u toch liever voor een originele of wat stoerdere optie gaat dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven.

Pimp uw tegelvloer

Stel dat de vorige eigenaren gek waren op witte tegels maar u houdt meer van een wat landelijke uitstraling of wilt juist een mediterrane sfeer. Dan kunt u overwegen de vloer te sjabloneren. Online zijn voor veel standaardmaten erg leuke patronen te vinden. Vaak komen deze wel uit het buitenland waardoor u soms even moet omrekenen van inches naar centimeter. Met een twee-componentenverf sjabloneert u vervolgens een mooi Spaans, Frans of landelijk motief op uw tegels. Als u dit in een contrasterende kleur doet maakt u echt een statement. Maar als u bijvoorbeeld kiest voor een net iets donkerdere kleur beige of grijs profiteert u van een als nieuwe vloer maar met de zelfde lichte uitstraling als een witte vloer. Het is wel belangrijk dat u de vloer eerst echt goed schoonmaakt!

 

Geef uw tegelvloer een nieuwe kleur

Niet elke bouwmarkt of klusser zal u dit aanraden, maar toch zijn er prima verfproducten te koop om een lelijke tegelvloer te verven. U verft dan wel de voeg mee, dus de vloer wordt één geheel. Ook hier geldt dat de vloer eerst echt helemaal vet- en stofvrij moet zijn. Anders dekt de verf niet goed en zal deze gaan bladderen. In veel gevallen zal bij een volledige verfbeurt de vloer twee lagen nodig hebben. Mooi is om de vloer in hoogglans te verven, dat staat heel sjiek. Maar een mooie, egale matte kleur levert ook al een enorme metamorfose op.

 

Goedkope gietvloer

Een industriële gietvloer is naadloos, strak, geschikt voor vloerverwarming en bijzonder mooi. Maar daardoor ook vaak behoorlijk kostbaar. Stelt u minder hoge eisen aan de vloer, en wilt u bovendien zelf aan de slag zonder een professional te hoeven inschakelen, dan zou u eens bij een bouwmarkt moeten kijken naar garagevloercoating. Dat is een duurzame coating voor bijvoorbeeld de garage of schuur, maar die ook in een modern en stoer interieur niet misstaat. Een coating is veel dunner dan een gietvloer, dus de ondergrond blijft zichtbaar, maar dat levert vaak juist bijzondere patronen op. Voor een paar honderd euro heeft u al genoeg om een flinke zitkamervloer te bedekken. Niet alle ondervloeren zijn geschikt, maar op een betonnen ondervloer in een nieuwbouwhuis kan dit een goedkope en fraaie oplossing zijn. U kunt de vloer hierna overigens ook een kleur geven. En sommige coatings zijn al voor het opbrengen te mengen in de juiste kleur.

 

Ondervloeren als bovenvloer

Sommige ondervloeren zijn van zichzelf al zo mooi dat ze ook als topvloer gebruikt kunnen worden. Er zijn bijvoorbeeld eiken platen met mozaiekparketpatroon te koop. Als u die in een jaren ’30 huis legt, en investeert in een zwarte bies, doet dit goedkope alternatief niet onder voor een duur echt parket. De vloer is af te lakken in elke gewenste kleur. Maar ook gewone ondervloerplaten zijn in alle kleuren te verven.

Deel dit artikel:

Recente artikelen