Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Handige apps voor een perfect huis

Dankzij het digitale tijdperk is vrijwel alle informatie snel, altijd en overal voor handen. Op het gebied van inrichten en opknappen van een woning zijn de afgelopen jaren veel handige apps ontwikkeld. De 5 leukste en meest handige zet ik voor u op een rij.

Carpenter/iHandy app

Een timmermansoog ziet veel, maar niet alles. Deze app vertelt u of een schilderij recht hangt, een muur niet net uit het lood staat en of de ondervloer wel echt egaal is. In de app zit een handige waterpas die al deze vragen beantwoord. Onmisbaar dus voor zowel hobbyklusser als bij het inrichten van uw huis.

 

Pinterest

Geen onbekende, en ik heb u eerder de website getipt. Pinterest is een soort online prikbord waar u alle mooie, inspirerende en handige plaatjes kunt opslaan. Ziet u een afbeelding van de perfecte keuken, de ideale bank of gewoon een mooie kleur? Op Pinterest ‘prikt’ u deze op een virtueel prikbord. Dat bord geeft u zelf een naam dus voor elk project kunt u een ander bord aanmaken. De app stelt u in de gelegenheid om ook onderweg inspiratie op te slaan. Bovendien heeft u op die manier uw online prikbord altijd bij de hand.

 

Paint my Wall

Twijfelt u over welke kleur u op de muur moet doen? Of bent u bang dat de kleur die u heeft gekozen misschien toch te donker of juist te licht is? Met de Paint my Wall app kunt u een voorproefje nemen. Het werkt heel simpel. Maak een foto van de muur die u wilt schilderen en laad deze in de app. Selecteer vervolgens de kleur die u in gedachten heeft en de app ‘verft’ de muur op de foto. Helemaal hetzelfde zal het nooit worden, maar het geeft u een goede indicatie. Bovendien kunt u meteen experimenteren met kleuren die nooit bij u zouden zijn opgekomen.

 

Houzz

Nog een app die u de mogelijkheid geeft uw eigen interieur virtueel in te richten. De app van Houzz bevat een onuitputtelijke bron van inspiratie over meubels, kleuren, stoffen, architectuur en meer. U kunt producten uit de app virtueel testen met een foto van uw eigen interieur. Bent u tevreden, dan kunt u in de app op zoek naar de dichtstbijzijnde dealer. Ook adressen van andere handige leveranciers en vakmannen kunt u vinden in de app. En de app heeft ook een virtueel prikbord, net als Pinterest, waar u producten en inspirerende foto’s in op kunt slaan. Niet voor niets is Houzz de meest populaire app in zijn soort.

 

Home design 3D

Deze heb ik zelf nog niet getest, maar hij belooft een hoop goeds. Volgens de makers kunt u met deze app een indelingsontwerp van bijvoorbeeld uw keuken, zitkamer of tuin in 3D testen. Op die manier krijgt u een redelijk beeld van hoe dit er uit zou zien. Dat is vooral handig als u moeite heeft om van papier een indruk te krijgen van hoe die nieuwe keuken of tuin er uit zou zien.

Wat ook leuk is aan deze apps is dat u ook zonder concrete plannen inspiratie op kunt doen. Ze geven u veel inspiratie en brengen u vast tot nieuwe ideeën en inzichten. En komt het uiteindelijk niet tot die verbouwing, dan heeft u aan de voorpret alleen al genoeg plezier.

Deel dit artikel:

Recente artikelen