Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Hoe maak jij je huis klaar voor verkoop? Een praktische gids

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is het handig om te weten hoe je je woning het best op de markt kunt presenteren. Het klaarmaken van je huis voor verkoop kan een grote impact hebben op hoe snel het verkoopt en tegen welke prijs. In dit blog geef ik wat praktische tips om je huis verkoopklaar te maken.

1. Opruimen en ontspullen

Begin met het opruimen van je huis. Een opgeruimd en georganiseerd huis oogt ruimer en aantrekkelijker voor potentiële kopers. Verwijder persoonlijke spullen en zorg ervoor dat alle oppervlakken, zoals tafels en werkbladen, vrij zijn van rommel.

2. Reparaties en onderhoud

Het is slim om kleine noodzakelijke reparaties uit te voeren voordat je jouw huis gaat verkopen. Dit kan variëren van het repareren van een lekkende kraan tot het aanpakken van een kapotte dakpan. Een huis in goede staat zal sneller en tegen een betere prijs verkopen.

3. Geef je huis een likje verf

Zeker geen must, maar als er lang niets aan je huis is gedaan, of als jouw huis zeer uitgesproken kleuren heeft, dan kan een nieuw likje verf wonderen doen. Je huis ziet er dan weer fris, verzorgd en extra aantrekkelijk uit. Kies bij voorkeur voor neutrale kleuren die de meeste kopers aanspreken. Zo maak je het voor kopers gemakkelijker om zich hun eigen spullen in het huis voor te stellen.

4. Vergeet de buitenkant niet

De buitenkant van je huis is het eerste wat kopers zien, dus zorg ervoor dat deze er aantrekkelijk uitziet. Maak het pad vrij, snoei de struiken, verzorg het gazon en zorg voor een uitnodigende entree.

5. Professionele fotografie

Zodra je huis er op zijn best uitziet, ben je klaar voor de foto’s. Bij ons hoef je dat gelukkig niet zelf te doen. Omdat de foto’s een essentieel onderdeel zijn van jouw funda-advertentie, werken wij met een professionele woningfotograaf. Die maakt foto’s van hoge kwaliteit en brengt jouw woning zo volledig en gunstig mogelijk in beeld.
 
Door deze stappen te volgen, maak je jouw huis aantrekkelijker voor potentiële kopers en vergroot je de kans om jouw woning snel en succesvol te verkopen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis? Vraag dan een vrijblijvend informatiegesprek aan. We helpen je graag verder.

Deel dit artikel:

Recente artikelen