Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Hoe vind je de makelaar die het best bij jou past?

Je staat op het punt je huis te verkopen en daarvoor zoek je een makelaar die het beste bij jou past. Bij Zelfverkopen.nl zijn we er natuurlijk van overtuigd dat jij zelf die beste makelaar bent. Maar wat als je twijfelt aan je eigen kracht als verkoper. Hoe selecteer je dan de beste makelaar die het klusje voor jou gaat klaren? Wij geven je insider tips!

De beste ambassadeur van jouw huis ben jijzelf!

Zelfverkopen.nl opende een kleine 15 jaar geleden haar deuren met de overtuiging dat niemand zijn huis beter kan verkopen dan jijzelf. Jij hebt niet alleen de meeste kennis over jouw huis, jouw betrokkenheid en passie is vele malen groter dan die van welke makelaar ook. Daardoor vertel je meer, ben je enthousiaster en verwelkom je geïnteresseerden hartelijker. Wij hebben door de jaren heen gezien dat het werkt. Meer kennis en enthousiasme leidt tot meer én hogere biedingen!

Iedereen kan het, maar niet iedereen doet het

En hoewel wij denken dat iedereen zijn huis met Zelfverkopen.nl (beter) kan verkopen, doet niet iedereen het. Zo was er laatst een klant die toch met een traditionele makelaar in zee wilde. De twijfel of hij het zelf beter kon was té groot. En toen vroeg hij ons: hoe vind ik de beste?

Plan een bezichtiging in!

Voor de hand ligt om een aantal makelaars in de buurt bij je thuis uit te nodigen. Ons advies? Doe dat niet. Een makelaar die bij je thuis komt voor een verkoopgesprek heeft maar één doel. De opdracht binnen slepen. Het is maar de vraag of hij een reëel beeld schetst van zijn dienstverlening. Doe het daarom anders. Kies een paar makelaars die je overweegt en bezichtig een huis dat bij de desbetreffende makelaar te koop staat. Zo zie je de makelaar in actie en weet je op welke wijze jouw huis straks wordt verkocht.

Waar let je op tijdens zo’n bezichtiging? 

  • Betrokkenheid: Is de makelaar echt geïnteresseerd in het huis en potentiële kopers? Doet hij moeite en zoekt hij verbinding? Voel je je welkom?
  • Enthousiasme: Vertelt de makelaar met passie over het huis? Vertelt hij over de mogelijkheden? Weet hij iets over de omgeving?
  • Professionaliteit: Is de makelaar professioneel in zijn benadering? Is hij vriendelijk, actief en dienstverlenend? 

De beslissing

Een bezichtiging is het moment bij uitstek om te beoordelen of de makelaar jouw huis beter kan verkopen dan jij zelf zou kunnen. Bevalt je dat? Nodig hem dán uit voor een verkoopgesprek bij je thuis.
 
Maar als je merkt dat de makelaar niet de betrokkenheid en het enthousiasme toont die jij zou hebben, waarom zou je dan niet zelf de bezichtigingen begeleiden? Word een Zelfverkoper! Je houdt er niet alleen een hogere opbrengst aan over, maar je bespaart ook nog eens duizenden euro’s aan courtage. 

Conclusie

Het vinden van de juiste makelaar is belangrijk. Onderschat daarbij nooit de waarde van jezelf! Bij Zelfverkopen.nl ondersteunen we je graag bij dit proces. Want hoewel je bij ons zelf de bezichtigingen begeleidt, sta je er niet alleen voor. Wij staan voor je klaar met advies, hulp en ondersteuning om het verkoopproces van begin tot eind succesvol te laten verlopen.
 
Wil je weten wat we allemaal voor je doen? Vraag dan een informatiegesprek bij ons aan. We zijn er om je te helpen en om jouw huis succesvol te verkopen!

Deel dit artikel:

Recente artikelen