Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Koop een toekomstbestendig huis

Bij het kopen van een huis doet u er verstandig aan om een toekomstbestendig huis te kopen. Als gezinsuitbreiding niet uitgesloten is, gaat u niet voor een appartement met maar één slaapkamer. Het huis moet niet alleen voldoen aan de wensen van nu, maar ook aan de wensen van de nabije toekomst.

Door de crisisjaren is er iets veranderd in de manier van denken van huiseigenaren. Vóór 2008 werd het kopen van een huis meer gezien als een investering in vergelijking met tegenwoordig. Wij beseffen ons nu meer dat de huizenprijzen ook sterk kunnen dalen. Door een daling kunt u genoodzaakt zijn om langer in uw huidige woning te blijven dan vooraf ingeschat. Huizen gaan namelijk niet altijd als warme broodjes over de toonbank. Om deze reden is een toekomstbestendig huis kopen belangrijk.

 

Wat doet u over vijf jaar?

Een huis kopen heeft veel voordelen ten opzichte van een huis huren. Zeker met de lage hypotheekrentes van tegenwoordig. Het wordt een ander verhaal als u binnen een aantal jaren weer tot verkoop van het huis over moet gaan. Met verhuisplannen binnen vijf jaren is het huren van een huis vaak verstandiger.

 

Doe geen concessies – Koop het ideale huis

Een huis is eigenlijk net te klein, maar er is mee te leven. Dit is geen goed uitgangspunt voor het kopen. Binnen de mogelijkheden en het budget kiest u voor het huis waar u in principe tientallen jaren kunt blijven wonen. Vooral door het budget kunt u in de meeste gevallen niet het meest ideale huis kopen, maar u kunt het in ieder geval proberen.

 

Houd ook rekening met uw leeftijd

Senioren kunnen het beste gaan voor een huis waarin op de begane grond een slaapkamer en een badkamer zijn. Maar de vraag is natuurlijk vanaf welke leeftijd u er al rekening mee moet houden. Daar is niets over te zeggen. Door ziekte of een ongeluk kunt u al op jonge leeftijd slecht ter been zijn en niet meer de trap op kunnen lopen. Kopers vanaf zestig jaar oud kunnen het beste al rekening houden met hun leeftijd.

 

Ook qua onderhoudskosten toekomstbestendig

Een kwalitatief beter gebouwd huis zal u ook minder aan onderhoud kosten. Vooral oudere huizen kunnen op termijn kosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een huis uit 1900 waarvan het dak dus al meer dan honderd jaren oud is. Hoe is de kwaliteit van het dak over tien of twintig jaren? Iets om over na te denken. Een jongere woning krijgt u de komende tientallen jaren gemiddeld minder onderhoudskosten aan.

Deel dit artikel:

Recente artikelen