Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Oei, ik heb kijkers! Omgaan met (veel) bezichtigingen

Uw huis heeft interesse gewekt op Funda en de aanvragen voor bezichtigingen stromen binnen. Geweldig natuurlijk! Maar nu al die kijkers rondleiden… dat is een hele klus. Klanten van Zelfverkopen.nl weten uit ervaring hoe u het beste kunt omgaan met uw bezichtigingen, en die tips delen zij graag.

De strakke planning

Verkoper Juanita Doelwijt koos voor een strakke planning, die zij over twee dagen verdeelde. Alle 11 kijkers kregen een individuele rondleiding en natuurlijk de ruimte om het huis zelf te ontdekken en vragen te stellen. Na 3 kwartier was het tijd voor de volgende gegadigde. Juanita: “Mensen gaven aan dat ze het fijn vonden dat ik zelf de bezichtiging deed. Ik heb natuurlijk een persoonlijk verhaal bij de woning dus dat helpt toch om mensen enthousiast te krijgen.”

 

Vaste kijkmomenten

In het huis van Roland van Alten in Amsterdam-Noord waren meer dan 40 partijen geïnteresseerd. Op advies van Zelfverkopen.nl loste Roland dit op door op 2 momenten een open huis in te lassen. “Op het moment zelf was het intensief maar ook heel erg leuk,” vertelt Roland. “Het was een gezellige boel, op de zaterdag kwamen er hele gezinnen met kinderen over de vloer! Het tweede kijkmoment was op woensdag, toen kwam een aantal mensen terug met hun partner of makelaar. Het werkte allemaal goed: we hadden A4’tjes uitgedraaid met de werkwijze zodat voor de bezoekers duidelijk was wat ze moesten doen als ze een bod wilden uitbrengen.”

 

NVM Open Huizendag

Verkopers Mark van der Toorn (Nieuwekerk aan den IJssel) en Kristian van Drimmelen (Den Haag) haakten in op de landelijke Open Huizendag die twee keer per jaar wordt georganiseerd door de NVM. Mark: “Het is een slimme tip om je woning kort vóór de Open Huizendag op Funda te zetten. Dan staat de advertentie nog helemaal bovenaan, dus je haakt makkelijker aan. Wij hadden daar eigenlijk geen rekening mee gehouden; de advertentie ging toevallig een week voor de Open Huizendag live. Maar dat heeft ons mooi wel een koper opgeleverd!”

 

Samenwerken met andere verkopers

Bij verkoper Hugo Jonkman (Haarlem) leverde een eerste open dag weinig op. Toevallig stond het huis van zijn overbuurman al twee jaar te koop, dus zij raakten aan de praat. Het duo besloot om samen nog een open dag te organiseren, met begeleiding van Zelfverkopen.nl. Tussen die lichting bezoekers zat de uiteindelijke koper. Hugo: “Die flexibiliteit was een groot voordeel. De gezamenlijke open dag was zaterdag. Zondag belde een van de kijkers dat hij graag nog een keer zou komen kijken. En op maandag bracht hij zijn bod uit.”

Deel dit artikel:

Recente artikelen