Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Onze Verkoop

Elke maand vertelt een verkoper over zijn ervaringen met Zelfverkopen.nl. Deze keer is het woord aan Juanita Doelwijt. Zij zette haar geheel gerenoveerde woning in Amsterdam alvast in de verkoop toen ze hoorde dat ze voor een nieuwbouwproject was ingeloot. Tot haar verrassing was haar huis al binnen twee weken nadat het op Funda verscheen verkocht.

Supersnel verkocht

De verkoop van Juanita verliep sneller dan ze had verwacht: “We hadden ons ingeschreven voor een nieuwbouwwoning in de Karspelhof, en werden tot onze verrassing ingeloot! Hartstikke leuk natuurlijk. Het huis is pas volgend jaar klaar, maar ik hoorde van mensen om me heen dat het gemiddeld 3 tot 6 maanden duurt om een huis te verkopen. Voor de zekerheid zette ik mijn oude huis dus alvast in de verkoop – je weet maar nooit of je misschien over het gemiddelde heen zult gaan. Maar de verkoop ging eigenlijk heel snel! Al na één dag op Funda hadden we 11 aanvragen voor een bezichtiging binnen.”

 

De juiste koper kiezen

“Uiteindelijk hebben 4 mensen een bod gedaan op de woning! In eerste instantie gingen we in zee met de koper met het hoogste bod, ruim boven de vraagprijs. Dat bleek toch iets te mooi om waar te zijn: op de dag dat we naar de notaris zouden gaan, belde de koper dat ze de financiering niet rond kregen. In overleg met Zelfverkopen hebben we hen de kans gegeven om een tweede bod te doen, maar dat lag helaas onder het bod van de 2e partij. Die waren heel blij toen ze het telefoontje kregen!”

 

Een succesvolle klus

Juanita: “Ik kocht deze woning in 2011. Het was een kluswoning. De vorige bewoners waren ook de eerste bewoners. Zij hadden het huis in de jaren ’70 nieuw gekocht en hebben er tot hun overlijden gewoond. Er moest flink wat aan gebeuren. In 3 maanden tijd heb ik hem helemaal gestript en alles binnen gemoderniseerd. Beneden en boven alles gestuukt, nieuwe vloeren, elektra, keuken, badkamer met vloerverwarming, radiatoren… we hebben zelfs de tuin opnieuw aangepakt. Het is nu echt weer een woning van deze tijd, voorzien van alle gemakken.”

 

Vraagprijs in balans

De vraagprijs is altijd een punt waar je als verkoper goed over moet nadenken. Dat gold ook voor Juanita: “De taxateur gaat uit van de eigenschappen van je woning en van de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de buurt. Maar door die uitgebreide renovatie waren er bij ons in de buurt eigenlijk geen vergelijkbare woningen. Daarom viel de taxatiewaarde een beetje tegen. We hebben toen besloten om erboven te gaan zitten. We hadden tenslotte geen haast en als er niemand reageert, kun je altijd de prijs nog verlagen. Maar weontdekten ook het nadeel van een hogere vraagprijs: als koper kun je in 2016 maximaal 102% van de taxatiewaarde van het huis financieren. Door de hogere vraagprijs,  kon onze hoogste bieder zijn bod niet gefinancierd krijgen. Gelukkig waren er nog andere geïnteresseerden met mooie biedingen. Uiteindelijk zijn we blij dat we ons gevoel hebben gevolgd!”

Deel dit artikel:

Recente artikelen