Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Onze Verkoop

Elke maand vertelt een verkoper over zijn ervaringen met Zelfverkopen.nl. Deze keer is het de beurt aan Mark van der Toorn. Het lukte hem om zijn allereerste koophuis zelf goed te verkopen, ondanks de lastige markt.

Verkopen in een kopersmarkt

In de woonplaats van Mark, Nieuwerkerk aan den IJssel, worden momenteel veel voormalig huurhuizen te koop aangeboden. Dat maakte de verkoop van zijn appartement lastig, omdat potentiële kopers veel keus hadden. “Gelukkig is er wel een duidelijk verschil tussen die huurhuizen en mijn appartementje,” zegt Mark. “Je ziet gewoon dat ik zorg besteed heb aan het onderhoud en de kwaliteit van de afwerking. In 2012 had ik er nog een nieuwe keuken in gezet, dus dat was echt een eyecatcher.”

 

Strategische vraagprijs

In eerste instantie stond het appartement van Mark te koop voor € 136.500 k.k. Na zes maanden zette hij een strategische stap: hij verlaagde de prijs naar € 125.000. “Je moet goed nadenken over het perspectief van de koper,” legt Mark uit. “Mensen zoeken op Funda naar huizen binnen een bepaalde prijsrange. Zo ligt er een zoekgrens bij € 125.000. Als je daar net boven zit, zien veel mensen uit je doelgroep jouw huis dus niet in hun zoekresultaten. Door op de bovenste grens van een zoekrange te gaan zitten, val je opeens in twee prijsranges en sta je op de resultaten lijst van meer mensen.”

 

Maak het persoonlijk

Mark paste voor zijn verkoopstrategie een persoonlijke aanpak toe. “Ik had voor de open huizendag in oktober appeltaart gebakken, zodat het huis lekker rook én om een gastvrije sfeer te creëren. Ik liet mensen na de korte rondleiding het appartement naar hartenlust verkennen, ze mochten alles opentrekken en alles vragen. Na de open huizendag heb ik niet direct contact opgenomen. Het moet toch even bezinken, want je koopt geen pakje boter. Dat zou ik zelf ook prettig vinden. Na twee weken had ik nog niets gehoord, dus stuurde ik een sms’je en een email naar alle kijkers om ze te bedanken voor hun bezoek. Een paar dagen later kwam ik van de tennisbaan af en zag dat ik een mailtje had van de koper die het uiteindelijk gekocht heeft.”

 

Zelf verkopen: lang niet gek

Mark: “Sommige mensen verklaarden me in het begin echt voor gek dat ik Zelfverkopen.nl in de arm nam. Maar het scheelt gewoon enorm veel geld. De samenwerking ging van een leien dakje. Al mijn verzoeken, bijvoorbeeld voor een wijziging op Funda, werden hartstikke vlot doorgevoerd. En mijn notaris merkte zelfs op dat het verkoopcontract bijzonder netjes was opgesteld.”

 

Een beetje mysterie doet wonderen

Mark was ook blij met de praktische ondersteuning van Zelfverkopen.nl: “Zo had ik bijvoorbeeld in het begin wel 25 foto’s bij de advertentie staan. Mijn appartement was niet groot, maar 58 vierkante meter, dus alle hoeken en gaten stonden zo’n beetje online. Daarbij had ik de foto’s in november genomen, dus de beplanting stond er maar grauw en grijs bij. Zelfverkopen.nl gaf het advies om nieuwe foto’s te maken en het aantal foto’s flink in te perken. Als je een beetje minder laat zien, worden mensen juist nieuwsgierig. En dat werkte.”

Deel dit artikel:

Recente artikelen