Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Onze Verkoop

Elke maand vertelt een verkoper over zijn ervaringen met Zelfverkopen.nl. Deze keer is het woord aan Kristian van Drimmelen. Hij nam afscheid van zijn typisch Haagse jaren ’30 portiekwoning, die hij zelf met veel zorg en aandacht had gerestaureerd.

Welkom in de jaren ‘30

“Toen we dit huis in 2010 voor het eerst binnenkwamen, hadden we meteen het gevoel: wow, dit kan wel eens ons huis worden,” vertelt Kristian. “Het is een ontzettend mooie starterswoning. Er waren heel veel originele details uit de jaren ’30 bewaard gebleven, waaronder de schouwen en zelfs de hele keuken. In de loop van de jaren heb ik nog best veel geklust. Dus toen we hem in de verkoop zetten was ‘ie zogezegd in concoursstaat. Je kreeg echt het gevoel dat je de jaren ’30 binnenstapte.”

 

Toe aan de volgende stap

“We hebben het huis in september 2015 te koop gezet. Dat was nog best een dubbel gevoel, want we voelden ons er heel erg thuis en het was onze eerste eigen woning. Daarbij was het ook nog zo mooi, en er zaten flink wat klusuren in. Maar op een gegeven moment merk je gewoon dat je toe bent aan je volgende huis. Mijn vriendin en ik hebben een zoontje van 2,5 jaar, dus met zo’n ventje ga je toch op zoek naar een eengezinswoning met een grote tuin. En dat lukte, want het appartement was binnen twee weken verkocht. De dag dat het online ging, stond er al gelijk iemand zonder afspraak op de stoep! Omdat de advertentie vlak voor de Open Huizendag op Funda werd geplaatst, konden we daar mooi op inhaken en hebben we uiteindelijk 15 verschillende kijkers rondgeleid. Een goede tip voor andere verkopers dus.”

 

Een verhaal in elk hoekje

Het feit dat Kristian zo uitgebreid had geklust, kwam goed van pas bij de verkoop. “De bezichtigingen verliepen eigenlijk heel natuurlijk. Ik vertelde mensen waarom wij indertijd het huis gekocht hebben en nam ze mee door de woning. Doordat ik veel heb geklust, ken ik elk hoekje. Zo werd het een heel persoonlijk verhaal, en kon ik mensen op allerlei details wijzen. Toen ik het kocht was er bijvoorbeeld één deur zonder glas en lood. Dat vond ik jammer, dus heb ik hem met gekleurd plastic en loodstrips gerestaureerd. Nu zie je bijna geen verschil meer.”

 

Bieden met een deadline

“De ondersteuning van Zelfverkopen.nl was in één woord prima. Alles werd duidelijk uitgelegd en ze reageerden vlot op vragen. Tijdens het biedingsproces blonken ze echt uit. Wij hadden wel 9 biedingen en wisten eigenlijk niet zo goed hoe we hiermee om moesten gaan. Zelfverkopen kwam met het idee om een deadline in te stellen en alle geïnteresseerden de kans te geven om vóór die deadline hun beste bod uit te brengen. Zo hielden we ons netjes aan de spelregels dat je niet met meerdere partijen tegelijk mag onderhandelen, maar deden de potentiële kopers er toch een schepje bovenop.”

Deel dit artikel:

Recente artikelen