Hoe verkoop je als belegger succesvol jouw ex-huurwoning?
Door de coronacrisis willen meer stedelingen naar het platteland verhuizen. Dat blijkt uit een recente rondgang van Nieuwsuur onder makelaars en uit een peiling van Funda onder ruim 1.100 gebruikers.
Sinds de coronacrisis zijn mensen anders gaan kijken naar hun ruimte. Daar waar voorheen de stad, cultuur en het snelle leven trok, lonkt nu landelijk wonen, meer ruimte voor hetzelfde geld en een huis met een tuin.
Volgens de peiling van Funda overweegt 12% uit de stad te vertrekken. Woon-werkafstand is een belangrijke factor hierbij. Mensen hebben doorgekregen dat je prima vanuit huis kunt werken. Dat scheelt dagelijks een hoop tijd. De verwachting is dan ook dat thuiswerken ook na de corona-crisis een blijvertje is voor velen. In de Randstad wonen is dan geen noodzaak meer. Bovendien is Nederland zo klein dat je ook in een dorp verbonden bent met de stad.
Maar ook het lage woningaanbod, de torenhoge prijzen en de beperkte ruimte in de Randstad spelen een belangrijke rol. Als je 24 uur per dag op elkaars lip zit en thuis moet werken terwijl de kinderen rondrennen, snak je naar een huis met meer ruimte, meer kamers, een ruime tuin en natuur om de hoek.
Nieuwsuur belde met een aantal makelaars en die bevestigden deze trend: soms zijn er 60 mensen per woning en wachtlijsten voor bezichtigingen!
En wij zien het ook. Met als hoogtepunt 200 bezichtigingsaanvragen voor een tussenwoning buiten Utrecht! Daar waar eerst enorme animo voor woningen in de grote steden was, doen nu woningen in de buitengebieden even hard mee. Doordat het gevoel van ruimte steeds belangrijker wordt, is de verwachting dat deze tendens naar het platteland voorlopig blijft.