Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Overbruggingskrediet: de oplossing voor tijdelijke financiële ruimte.

Van tijd tot tijd komen er vragen bij ons terug over onderwerpen die misschien niet helemaal onze ‘core’ zijn, maar waar we wel vaak mee te maken hebben. Het overbruggingskrediet bijvoorbeeld. Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen? In dit blog leggen we het uit.

Wat is een overbruggingskrediet?

Simpel gezegd, een overbruggingskrediet is een tijdelijke lening die je helpt de periode te overbruggen tussen de aankoop van je nieuwe woning en de verkoop van je huidige woning. Het krediet wordt afbetaald zodra de overwaarde uit jouw huidige verkochte woning vrij komt. Het overbruggingskrediet is zo een handig middel om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen, zodat je niet hoeft te wachten met de aankoop van je nieuwe huis.

Hoe werkt het een overbruggingskrediet?

Stel je voor: je hebt een nieuw huis gekocht, maar de verkoop van je oude huis is nog niet rond. Een overbruggingskrediet biedt je de mogelijkheid om de overwaarde in je huidige woning te gebruiken als onderpand voor een lening. Deze lening gebruik je om de aankoop van je nieuwe woning te financieren totdat je oude huis verkocht is.

Wat zijn de voordelen van een overbruggingskrediet?

Een van de grootste voordelen van een overbruggingskrediet is flexibiliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je een geweldige nieuwe woning aan je neus voorbij ziet gaan, alleen omdat je huidige woning nog niet verkocht is. Bovendien hoef je pas af te lossen op het overbruggingskrediet nadat je oude woning is verkocht, wat financiële druk wegneemt.

Zijn er risico’s aan verbonden?

Zoals bij elke lening, zijn er risico's verbonden aan een overbruggingskrediet. Als je huidige woning niet voor de verwachte prijs of binnen de verwachte tijd verkoopt, kun je financieel in de knel komen. Het is daarom belangrijk om realistisch te zijn over de marktwaarde van je woning en een plan te hebben voor als de verkoop tegenvalt. 

Conclusie: is een overbruggingskrediet iets voor jou?

Als je in een situatie zit waarin je snel moet handelen op de woningmarkt en wacht op de verkoop van je huidige woning, kan een overbruggingskrediet een uitstekende optie zijn. Het is echter wel belangrijk om je persoonlijke financiële situatie en de risico's zorgvuldig te overwegen. Win daarvoor professioneel advies in. Een overbruggingskrediet kan de sleutel zijn tot jouw nieuwe droomhuis, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn.
 
Heb jij jouw droomhuis gevonden en wil je nu snel jouw huis verkopen? Neem dan contact met ons op of vraag een informatiegesprek aan. We helpen je graag verder!

Deel dit artikel:

Recente artikelen