Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Potentiële kopers verwachten geen impact coronacrisis op woningmarkt

Corona-update - Steeds meer potentiële kopers verwachten geen impact van de coronacrisis op de woningmarkt. Dat concludeert Funda op basis van onderzoek onder Funda-bezoekers naar het actuele sentiment rondom aan- en verkoop.

Verreweg de meeste consumenten geven aan dat corona daarom niet van invloed is op hun aan- of verkoopplannen.

Meer Funda-bezoeken, meer bezichtigingsaanvragen

Wat verder opvalt is dat het aantal bezoeken aan de Funda-site in week 18 ruim 37% hoger ligt dan in dezelfde week in 2019. Het aantal directe bezichtigingsaanvragen steeg in week 18 tot 33.000. Dat zijn er 14.000 meer dan in week 12, toen de maatregelen van kracht werden.

Corona lijkt de woningmarkt niet de raken

Ook onze ledenorganisatie NVM is positief gestemd. Deze week berichtte de NVM dat corona de huizenmarkt niet lijkt te raken. Sterker nog: 'de woningmarkt wordt gezonder, stabieler,' aldus onze voorzitter Onno Hoes. 

Meer verkopen in de prijsklasse 300 en 400 duizend euro

In de weken van de coronacrisis werden er in de prijsklasse tussen 300 en 400 duizend euro, per week gemiddeld 5% meer woningen verkocht dan in de weken daarvoor. Terwijl in de uiterste klassen (woningen tot 150 duizend euro en die van 1 miljoen en meer) er gemiddeld ruim 5% minder woningen verkocht zijn.

Al met al mooie berichten, die wij in onze dagelijkse praktijk herkennen. En dat is fijn!

Verkoopmogelijkheden voor uw huis

Overweegt u te verkopen en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw huis? Vraag dan een vrijblijvend informatiegesprek aan. Wij helpen u graag verder!

Bronnen: NVM, Funda, en Consumentenonderzoek op Funda - resultaten t/m 3 mei 2020.

Deel dit artikel:

Recente artikelen