Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Van klusser naar cash: de kunst van huizen flippen

Huizen flippen, wie heeft er niet van gehoord? Dé trend voor iedereen die naar ‘Help mijn man is klusser!’ keek en dacht: ‘dát kan ik beter!’. Of voor fans van spelletjes als ‘The Sims’. Maar wat houdt deze trend eigenlijk in, waar komt het vandaan en waarom is het zo populair?

Wat is 'huizen flippen'?

Het concept van huizen flippen is simpel: je koopt een huis dat wat liefde en aandacht nodig heeft, knapt het op, en verkoopt het vervolgens voor een hogere prijs. Het is een manier om snel winst te maken in de vastgoedmarkt, mits je het goed doet.

Waar komt huizen flippen vandaan

De trend is overgewaaid uit de VS en ontstond in de jaren '80 en '90, toen de vastgoedmarkt begon te bloeien. Mensen beseften dat ze geld konden verdienen door huizen op te knappen en te verkopen. Sindsdien is het een populaire strategie geworden voor zowel ervaren vastgoedbeleggers als nieuwkomers in de markt.

House flipping: van de VS naar Nederland

Een bekende Nederlandse ‘huizen flipster’ is Danielle Oerlemans. Ze heeft een reputatie opgebouwd als succesvolle vastgoedbelegger door huizen in Los Angeles te kopen, op te knappen en te verkopen met aanzienlijke winst. Door o.a. haar kreeg het concept ‘house flipping’ grotere bekendheid in Nederland. En hoewel de vastgoedmarkt in Nederland anders functioneert dan in de VS, heeft het concept van het kopen, renoveren en verkopen van huizen ook hier aan populariteit gewonnen. De verschillen in de markt, zoals de hogere prijzen en de strengere regelgeving, maken het flippen van huizen in Nederland wel een iets grotere uitdaging.

De moeite waard

Het televisieprogramma De moeite waard laat zien hoe mensen de uitdaging aan gaan om in een bepaalde tijd een huis te flippen en daarmee winst te maken die de moeite waard moet zijn. Je ziet dan dat dat toch vaak veel bloed, zweet, tranen én stress kost.

Winstgevende creatieve uitlaatklep

Maar mocht het transformeren van huizen helemaal jouw ding zijn of heb je altijd gedroomd van een carrière als binnenhuisarchitect, dan kan het flippen van een klushuis jouw creatieve uitlaatklep zijn waarmee je een aanzienlijke winst kunt maken in een relatief korte tijd.

Met de juiste kennis en vaardigheden kan house flipping een lonende onderneming zijn. En misschien word jij wel de volgende Danielle Oerlemans? Of misschien eindig je gewoon met een huis vol onafgemaakte klusjes en een partner die smeekt om de hulp van John Williams. Hoe dan ook, eerst maar even de klushuizen op Funda checken!

Je geflipte huis met winst verkopen?

Heb jij een geflipt huis dat je graag met winst wil verkopen? Neem dan contact met ons op of vraag een informatiegesprek aan. Want het verkopen van een huis is nu juist weer ónze expertise. Of ze nu geflipt zijn of niet. En die expertise zetten we graag voor je in!

Deel dit artikel:

Recente artikelen