Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Virtueel verbouwen met behulp van 3D visualisaties

Staat uw huis al een tijdje te koop, maar is er weinig interesse? Misschien hebben uw potentiële kopers geen zicht op de mogelijkheden die uw woning biedt. Met een virtuele verbouwing helpt u ze een handje.

Voorstellingsvermogen

Voor een koper kan het erg lastig zijn om verder te kijken dan de foto’s op Funda. De meeste mensen hebben tenslotte maar beperkt inzicht in de mogelijkheden en effecten van bepaalde aanpassingen in een woning. Toch kan een kleine ingreep al een groot effect hebben: één muur in een felle kleur verandert de sfeer van de hele kamer. En een halfopen keuken geeft direct een ander gevoel dan een muur met een dichte deur. Daarom doet u als verkoper uw best om het voorstellingsvermogen van uw kopers te prikkelen. Dat doet u al door uw huis netjes op te ruimen, persoonlijke spullen uit het zicht te halen en waar mogelijk neutrale kleuren en meubels te gebruiken. Maar als dit niet genoeg blijkt, kunt u nog verder gaan.

 

Virtueel verbouwen?

Soms kunnen we er niet omheen: een woning is flink verouderd en moet worden gerenoveerd of zelfs verbouwd. Als verkoper kunt u dit natuurlijk zelf (laten) doen. Maar dat kost flink wat tijd en geld, met het risico dat de uiteindelijke koper toch nog dingen wil veranderen. Zonde! Een goed alternatief is een virtueel ontwerp of een sfeerimpressie. Zo kunt u potentiële kopers door middel van 3D tekeningen of visualisaties een indruk geven van hoe het opgeknapte huis eruit kan gaan zien. Hiervoor kunt u een interieurontwerper of -stylist inschakelen. En om helemaal klantvriendelijk te zijn, kunt u ook een inschatting van de verbouwingskosten en -tijd geven. Zo krijgen uw kopers een realistisch beeld van de mogelijkheden én biedt u hen de ruimte om zelf belangrijke beslissingen te nemen, zodat de woning precies op hun situatie aansluit.

 

Het eisenlijstje

Ook bij nieuwere woningen kan een virtuele verbouwing waarde toevoegen. Mensen die een koopwoning zoeken, hebben meestal een bepaald eisenlijstje. Daarop staan de eisen en wensen van de koper. Bijvoorbeeld het aantal slaapkamers, de oppervlakte, buitenruimte, maar ook de stijl en sfeer van het huis. Als uw huis niet aan de basiseisen voldoet, valt het voor veel kopers direct af. Maar misschien kan uw huis met een kleine aanpassing wél aan die voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld door een kamer in tweeën te splitsen. Zo is er opeens wel ruimte voor een eigen slaapkamer voor allebei de kinderen van dat leuke gezin. Het is dus slim om die mogelijkheden voor het voetlicht te brengen met een virtueel ontwerp.

 

Hoe regel ik een virtuele verbouwing?

Een 3D visualisatie is niet goedkoop. Maar een nieuw interieur is een stuk duurder. Houdt rekening met een prijs van ca. € 150,- per beeld (vaak zijn extra beelden daarna goedkoper). Voor het maken van de 3D visualisatie kunt u een (interieur-)ontwerpbureau inschakelen. Een aantal online partijen biedt hier oplossingen voor, waaronder STIJLvoorTHUIS , Sooph Interieurarchitectuur, en Retouche Vastgoedstyling. Daarnaast kunt u via Werkspot.nl offertes aanvragen bij lokale ontwerpers.

Deel dit artikel:

Recente artikelen