Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Wat doet een NVM-Makelaar precies?

Zelfverkopen.nl is aangesloten bij de NVM. Dat vinden we belangrijk, omdat we professionaliteit en kwaliteit erg belangrijk vinden. Als je jouw woning wil verkopen, zijn er namelijk veel factoren waarmee je rekening moet houden. Het kan een complex proces zijn, waarbij professionele begeleiding essentieel is. En dat is waar de NVM-makelaar een cruciale rol speelt. Maar wat doet een NVM-makelaar precies?

Wie is de NVM-Makelaar?

Een NVM-makelaar is een makelaar die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Dit betekent dat de makelaar een hoge standaard van professionaliteit en kwaliteit moet hanteren, in lijn met de strikte gedragsregels en ethische richtlijnen van de NVM.

Taken van de NVM-Makelaar

  1. Waardering en Advies: Een NVM-makelaar bepaalt een realistische waarde van een woning op basis van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de locatie, de huizenmarkt en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving. Hij/zij geeft advies over de vraagprijs en eventuele verbeteringen die de verkoopwaarde kunnen verhogen. 
  2. Marketing en Publiciteit: NVM-makelaars hebben toegang tot een breed scala aan marketingtools en platforms, waaronder de NVM-database en Funda. Bij Zelfverkopen.nl laten we daarnaast professionele foto's van het huis maken en promoten we jouw huis op relevante kanalen (zoals Facebook en YouTube). 
  3. Bezichtigingen en Onderhandelingen: Bij Zelfverkopen.nl begeleid je zelf de bezichtigingen. Het is namelijk onze overtuiging dat je dat als eigenaar vele malen beter kan dan welke makelaar dan ook (lees ook ons blog: De voordelen van zelf bezichtigingen begeleiden). Maar zodra een koper zich meldt, dan onderhandelt de NVM-makelaar over de prijs en de voorwaarden om de beste deal voor jou te realiseren. Uiteraard doet hij dat in continu overleg met jou.
  4. Juridische Begeleiding: Van het opstellen van de koopovereenkomst tot het afhandelen van de juridische aspecten van de verkooptransactie, de NVM-makelaar zorgt ervoor dat alles correct en soepel verloopt.

Waarom Kiezen voor een NVM-Makelaar?

Als je kiest voor een NVM-makelaar, kiest je voor zekerheid. Je profiteert van de kennis en ervaring van een professional die de markt begrijpt en die jouw belangen voorop stelt. Bovendien heeft een NVM-makelaar toegang tot exclusieve middelen en netwerken die de verkoop van jouw woning kunnen versnellen.

Expertise en ondersteuning tegen een vast laag tarief

Bij Zelfverkopen.nl combineren we de voordelen van een professionele NVM-makelaardij met het zelf begeleiden van de bezichtigingen. Want doordat jij jouw huis als geen ander kent, kun jij er het meest over vertellen. Bovendien scheelt het je enorm in de makelaarskosten. Met andere woorden: je krijgt de expertise en ondersteuning die je nodig hebt, maar tegen een vast laag tarief.

Wil je meer weten over onze dienstverlening of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op of vraag een informatiegesprek aan. We helpen je graag verder!

Deel dit artikel:

Recente artikelen