Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Woningmakelaar van het Jaar 2016

Zelfverkopen.nl is in de running om Woningmakelaar van het Jaar 2016 te worden. Maar wát maakt Zelfverkopen.nl nu eigenlijk de beste? Ik vroeg het aan Marlene Kroet, oprichter en algemeen directeur.

“Tja, vraag aan een moeder wat zij van haar kind vindt. Want dát is Zelfverkopen.nl voor mij. Het een prachtig en eerlijk bedrijf. Dat zie je in alles. In onze mensen, in onze dienstverlening én in onze prijsstelling. Al vanaf de start is ons dienstenpakket meer dan volledig en kwalitatief hoogwaardig. Onze medewerkers doen er alles aan om onze klanten te helpen. Dat willen we op een prettige, laagdrempelige manier doen. Vriendelijkheid is voor ons belangrijk. We willen dat onze klanten zich thuis voelen bij ons.”

 

Hoe verhouden online makelaars zich tot elkaar?

“De online makelaardij is niet meer weg te denken. Online makelaars schieten als paddenstoelen uit de grond. Met meer of minder complete pakketten. Zelfverkopen.nl zit in deze markt in het topsegment. De diensten die een klant bij Zelfverkopen.nl krijgt, zijn niet anders dan bij Makelaarsland. Het verschil? De prijs! Bij Zelfverkopen.nl krijg je voor € 750,- waar je bij Makelaarsland € 1249,-voor betaalt. Een verschil van € 500,-!”

 

Hoe kan dat, zo'n groot prijsverschil?

“Met regelmaat worden wij gebeld door klanten met de vraag: hoe kan dat dan? Hoe kunnen jullie voor €750,- doen waar je bij Makelaarsland €1249,- voor betaalt. Dan moet jullie dienstverlening wel minder goed zijn.
Maar niets is minder waar! Makelaarsland is een geweldig bedrijf en tevens de bekendste speler in de markt. Maar qua dienstverlening doen ze niets anders dan wij. Die naamsbekendheid is verkregen door fors te investeren in televisiereclame en marketingcampagnes. En tja, dat moet wel betaald worden. Die kosten komen terug in de prijs die de klant bij Makelaarsland betaald. En dat is € 500,- meer.”

 

Zelfverkopen.nl geeft dus eigenlijk marketinggeld terug aan de klant?

“Ja, eigenlijk wel. Doordat we niet voor dure reclames kiezen kunnen we onze klanten een aanzienlijk lagere courtage in rekening brengen. Want geloof me, televisiereclames zijn gigantisch duur.
Soft? Misschien. Ik noem het liever maatschappelijk betrokken.Toen we begonnen met Zelfverkopen.nl wilden we iets positiefs bijdragen. We wilden een mooi, goed en succesvol bedrijf neerzetten. Wij hebben geen behoefte aan dure auto's of topsalarissen. Wel aan een leuk leven. Voor onszelf en voor de mensen die bij ons werken. Dat heeft er ook toe geleid dat we als bedrijvenambassadeur maandelijks een bijdrage leveren aan Oxfam Novib. Onze samenleving draait genoeg om 'mij, mezelf en ik'. Wij geloven in gemeenschapszin en dragen graag ons steentje daaraan bij.”

 

En ondertussen zijn de makelaars bij Zelfverkopen.nl toch keiharde onderhandelaars?

“En óf ze dat zijn! Daar zit hun drive. Het klinkt misschien als een paradox. Maar als onze klanten vertrouwen in ons stellen, dan doen we er alles aan om ze ook op hun wenken te bedienen. En dat betekent: de beste prijs voor hun huis realiseren. Daar is ons alles aan gelegen. Onze makelaars zijn zeer ervaren en goed opgeleid, met maar 1 doel voor ogen. De beste prijs, de beste voorwaarden en blije klanten. Dat is hun voldoening. Voor iedereen die bij ons werkt trouwens. Ja, ik ben supertrots op ons team!”

 

En zijn alle klanten dan ook altijd super tevreden en blij?

“Als je onze score bij de Feedback Company moet geloven, bijna wel. Onze gemiddelde waardering is daar een 4,6 van de 5 sterren. Dat is hoger dan Makelaarsland of welke andere online makelaar ook. En natuurlijk hebben we wel eens een klant die iets anders had gewild. En soms was die klant onredelijk of irreëel. Maar soms hadden wij het ook beter kunnen doen. Feit is dat we allemaal altijd gigantisch balen van een minder blije klant. En dat we ook altijd kijken wat we beter hadden kunnen doen. Meestal leren we er veel van en is het een kans om onze dienstverlening nog verder aan te scherpen. We hebben een prachtige organisatie!”

 

Dus als het aan jou ligt dan wordt Zelfverkopen.nl Woningmakelaar van het Jaar 2016?

“Als het aan mij ligt, uiteraard. Maar feit is dat deze prijs een klantwaarde-award is. Dat betekent dat de klant de uitslag bepaalt. Dus ik hoop dan ook dat onze klanten massaal op ons zullen stemmen en ons helpen om Woningmakelaar van het Jaar 2016 te worden! Wij zijn iedereen bij voorbaat zeer dankbaar.”

Deel dit artikel:

Recente artikelen