Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Zo houdt u inbrekers buiten de deur tijdens de vakantie

De vakanties staan weer voor de deur. U gaat met vakantie, maar het dievengilde gaat juist nu aan het werk. Als ze weten dat u op vakantie bent, kunnen ze in alle rust uw huis leegroven. U kunt het niet volledig voorkomen, maar u kunt de kans op inbraak tijdens uw vakantie wel sterk verkleinen.

Met een paar eenvoudige tips kunt u de kans op inbraak verkleinen. De voor de hand liggende tips zullen wij u niet mee vermoeien. U weet inmiddels wel dat een lampje aan laten gaan in de avond het laat lijken dat u gewoon thuis bent. Wij komen met tips die u waarschijnlijk voor het eerst hoort. De belangrijkste tip heeft u waarschijnlijk wel al vaker gehoord. Deze is zo belangrijk, dat wij deze nog wel een keer toelichten.

 

De belangrijkste tip: pas op met social media

Tijdens de vakantie foto’s delen op social media lijkt onschuldig. In uw profiel staat mogelijk niet uw adres, maar veel mensen weten waar u woont. Voorkom dit soort situaties en plaats pas foto’s van de vakantie na terugkomst in Nederland!

 

Licht schrikt inbrekers af

Lampen met bewegingssensoren doen hun werk goed. Als er bij het betreden van uw terrein een overvloed aan licht ontstaat, verkleint dit de kans op een inbraak. Ze gaan liever een deurtje verder waar ze in alle rust en in het donker deuren of ramen kunnen forceren. Licht met een bewegingssensor wekt ook het idee dat u bezig ben met inbraakpreventie. Inbrekers kiezen liever een huis waar ogenschijnlijk geen inbraakpreventie aanwezig is.

 

Beperk de schade bij een inbraak

Zorg ervoor dat de schade door een inbraak zo klein mogelijk blijft. Verwijder standaard wachtwoorden die uw computer onthoudt. U wilt natuurlijk niet dat ze u ook nog online kunnen plunderen. Voorkom ook dat ze toegang hebben tot andere privacygegevens op de computer. Waardevolle spullen kunt u uit het zicht leggen en stal echt dure spullen bijvoorbeeld bij een familielid die niet op vakantie gaat in dezelfde weken.

 

Plak tijdelijk de 'nee / nee' sticker op de brievenbus

Voorkom dat uw brievenbus uitpuilt met reclamefolders en huis aan huis kranten. Door tijdelijk de nee / nee sticker te plakken vermindert u de inhoud van uw brievenbus. Geregeld laten legen door bijvoorbeeld de buren is nog verstandiger.

 

Help de inbrekers niet mee

Laat geen ladders buiten liggen of voorkom dat ze in uw huis kunnen sluipen door via een vuilcontainer op het platte dak te klimmen. Vermijd ook gelegenheidsinbraak door het verstrekken van gereedschap. Voorkom dat er schroevendraaiers en tangen buiten liggen waarmee eenvoudig een deur te forceren is.

 

Goedkoop uw huis beveiligen

Met de beste beveiliging schrikt u inbrekers af, maar de kosten kunnen hoog liggen. Wist u dat u met een nepcamera de kans op inbraak ook al flink kunt verkleinen? Voor een bedrag van nog geen tien euro koopt u een dummycamera die u op uw gevel kunt monteren. Ze zijn niet van echt te onderscheiden en hebben ook al het gewenste effect.

Deel dit artikel:

Recente artikelen